Kontakt os






 

'Babyklinikken' - ny serie på Kanal 4
Onsdag 28. november 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det handler om håb og om at blive forældre, også selvom det kræver hjælp af læger. Kanal 4's nye dokumentarserie 'Babyklinikken', der sendes fra tirsdag den 4. december, følger seks pars rejse mod et barm - en rejse der er fyldt med sorg, glæde, frustration og store babydrømme.

Hvert 6. danske par har brug for hjælp til at blive gravide. For nogen skal der bare en smule hjælp til, mens det for andre bliver en lang og hård proces.

I serien 'Babyklinikken' møder seerne Trine og Martin fra Aarhus, som på grund af en kræftsygdom, er på jagt efter et donoræg. Efter to år på venteliste får de endelig tilbudt et donoræg, men må takke nej, da Trine pludselig får en ny sygdom. De er derfor tvunget til at vente igen.

Seerne kan også møde Sarah og Dennis fra Avedøre, der er nybegyndere i fertilitetsverdenen og derfor står foran en masse nervepirrende og ubehagelige undersøgelser. Dennis skal have testet sin sædkvalitet, mens Sarah skal igennem en smertefuld undersøgelse af sine æggeledere.

I Svendborg følger serien Mette og Danni, der på grund af en sygdom har meget svært ved at blive gravide og som står foran deres 3. reagensglasforsøg. Men først skal Mette igennem en altafgørende operation.

Og så er der Jeanne og Rasmus fra Malmø, der er uforklarligt barnløse. Jeanne har fået besked på at tabe sig for at øge chancerne for en graviditet. Vægttabet er en kamp, og byder på mange udfordringer. Hvis Jeanne ikke når at tabe sig indenfor et halvt år, vil lægerne ikke sende dem i behandling.

På Fyn møder seerne Winnie og Michael. De har været i behandling på grund af Michaels dårlige sædkvalitet og skal nu være forældre for første gang. Winnie og Michael er dog stadig bange for at miste deres ufødte pige undervejs i graviditeten. Frygten for at skulle starte forfra i fertilitetsbehandling er stor.

Og endelig så er der Alice og Niels fra Amager, der har været igennem 4 mislykkede forsøg og nu står foran deres 5. reagensglasforsøg. De tror og håber på, at denne gang er lykkens gang.

SBS TV skriver i en pressemeddelelse, at parrene giver seerne et åbent og ærligt indblik i, hvordan det er at være ufrivillig barnløs, hvor hårdt det kan ramme en, hvordan familie og venner tackler det, hvor svært det er, at se andre blive gravide, og hvad det gør ved parforholdet ikke at kunne få sit drømmebarn.

'Babyklinikken' har premiere på Kanal 4 tirsdag den 4. december kl. 21.00.


Foto: Trine og Martin fra dokumentarserien 'Babyklinikken'. (Fotograf: Jakob Mydtskov)


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002