Kontakt os






 

DR og TV 2 låner ideer fra hinanden
Torsdag 29. september 2005
Af Thomas Nielsen
 
DRs nye slogan er "ikke som de andre". Men når det gælder fredagsunderholdning, går også DR efter de samme programtyper, som blandt andet konkurrenten TV 2. "Man låner lidt hist og pist fra hinanden", siger DRs TV-direktør Lars Grarup.
Kendte mennesker, der synger og danser, er både TV 2 og nu også DRs opskrift til at vinde Familien Danmarks opmærksomhed fredag aften, skriver Berlingske Tidende.

Med den nye store fredagssatsning 'Showtime', hvor kendisser synger og optræder, går DR1 i direkte seerkamp med TV 2s 'Vild med dans', hvor kendisser danser.

DR-ledelsen har ellers flere gange proklameret, at DR1 skal være mere unik og adskille sig fra de andre tv-kanaler, men det synes altså ikke at gælde fredagsunderholdningen.

"Jeg har kun set trailere for 'Showtime', men umiddelbart virker det ikke som om, at der er noget særlig unikt over programmet. Man kunne sagtens have forestillet sig at se det på TV 2 i stedet", siger Flemming Jensen, broadcast director i mediabureauet Mediaedge:cia.

Heller ikke Mikael Ostenfeld, tv-director i mediabureauet Carat, ser 'Showtime'-satsningen som særlig unik for DR.

"DR vil nok ikke selv erkende det, men de går efter at få så mange seere som muligt i en bred målgruppe. Det er klart, at så bliver man kraftigt inspireret af de generelle tendenser, der er på markedet. Og 'Vild med dans' har gjort det overraskende godt", siger han.

Det er ikke noget nyt, at DR og TV 2 konkurrerer hårdt på fredagsunderholdning. Det har de gjort gennem en årrække, og den krig er så voldsom, at ingen andre tv-stationer byder ind.

"TV 2 og DR styrer fredag aften, de andre kommercielle kanaler tager ikke kampen op, for det er for svært at bryde igennem", siger Mikael Ostenfeld.

På TV 2 har programchef Bo Damgaard ikke meget lyst til at kommentere DRs nye underholdningsprogram. Han konstaterer blot:

"Vi var først, og jeg synes, vi har sat dagsordenen for denne nye form for tv".

I DR forklarer TV-direktør Lars Grarup, at man har valgt at lave 'Showtime', fordi fredag aften står i familieunderholdningens tegn.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002