Kontakt os






 

DR Ultra på en umulig håndboldmission
Fredag 6. januar 2017
Af Redaktionen
 
Som optakt til VM i herrehåndbold har DR Ultra sat ti af Danmarks dårligste håndboldspillere på en umulig mission. På kun tre måneder skal børnene lære at spille så godt, at de kan stå distancen mod et af verdens bedste hold.
DR Ultra har givet 10 drenge fra Vejle en udfordring. På bare tre måneder skal de gå fra at være komplet uduelige med en håndbold til at være et sammenspillet hold, som kan tage kampen op mod et hold fra en af verdens bedste håndboldklubber, Flensburg-Handewitt. Deres træner er den tidligere landsholdsstjerne i håndbold, Jesper Jensen, som også er DR Sportens ekspertkommentator under årets VM-slutrunde.

Undervejs har de ti modige håndboldspillere mødt modstandere bestående af bedstemødre, udviklingshæmmede og pigehold. De har været på teambuildingsture, set Champions League-kampe og mødt Mikkel Hansen. I løbet af de tre måneder er drengene blevet udfordret, haft det sjovt og er blevet nære venner - og de har ikke mindst lært at spille håndbold.

Fra mandag den 9. januar kl. 17.30 sender DR Ultra og DR TV 'Håndboldmissionen' alle hverdag under VM. Programserien løber over 16 afsnit og kulminerer i et dobbeltafsnit fredag den 27. januar med en finale, hvor drengene foran 500 klassekammerater, familie og vejlensere skal vise, om de kan klare overmagten fra Tyskland.


Sådan har du aldrig set optakt til VM før

'Håndboldmissionen' er DR Ultras anderledes og originale optakt til januars helt store begivenhed. Et kvarter inden årets VM i herrehåndbold fløjtes i gang, sendes første afsnit af den nye programserie. DR Ultras 'Håndboldmissionen' skal ses som et supplement i børnehøjde til den traditionelle, seriøse håndbolddækning på andre kanaler.

"Drengene starter med at være en katastrofe på banen, men serien handler ikke om at få en perfekt teknik. Den fokuserer på, hvordan børn sagtens kan kaste sig over noget, de er håbløse til, men alligevel nyde det. Om at falde med et brag, rejse sig, og grine af det – for så at prøve igen. Drengene på holdet rummer en fandenivoldskhed, et sammenhold og vovemod, som ender med at give baghjul til ethvert perfekt udført hopskud, jeg nogensinde har set på tv," siger Jonas Kryger, redaktør for DR Ultra.


Danmarks modigste håndboldspillere

Jesper Jensen har udtaget de ti drenge til holdet, fordi de står bagerst i køen i skolegården, når der vælges til holdsport – men også fordi de er modige. Jesper Jensen har spillet Champions League, vundet EM-guld, scoret 238 mål for landsholdet og har efter sin karriere som aktiv spiller, været træner for flere professionelle hold. Dog har han aldrig stået over for så stor en trænerudfordring, som den han har givet sig i 'Håndboldmissionen'.

"Jeg er nødt til at indrømme, at jeg har aldrig set så dårligt et håndboldhold hele mit liv, og jeg har trods alt set rigtig mange. Men drengene vil det og har det sjovt samtidig, så jeg er slet ikke i tvivl om, at vi nok skal nå i mål med missionen," siger Jesper Jensen.

Med enorme mængder tålmodighed, pædagogisk forståelse og opbakning får Jesper Jensen de nye spillere til at blive et hold. Selvom de ti drenge løber ind i mange nederlag, formår de hele vejen igennem at have et stort smil på læben. De nye håndboldspillere er som ti elefanter i et glasbur på en håndboldbane, og de lider det ene nederlag efter det andet, men det til trods forelsker de sig alle i sportsgrenen.

Mange børn og unge stopper til sport, når de når en vis alder, men de her drenge starter alle sammen til håndbold efter programserien er slut. Uanset de sportslige resultater, er missionen fuldført for drengene på DR Ultras helt eget håndboldhold.


Herrernes håndboldmission på DR1

De danske håndboldherrer har deres helt egen håndboldmission, som starter fredag den 13. januar kl. 20.45, når Danmark møder Argentina. Den kamp kan ses på DR1. Udover sydamerikanerne er Danmark i gruppe med Qatar, Sverige, Egypten og Bahrain. Til at kommentere kampene på DR1 er Jesper Jensen sammen med Henrik Liniger klar i kommentaterboksen i Frankrig, der er årets værtsland for VM i håndbold.

Og 'Håndboldmissionen' sendes på DR Ultra og DR TV fra mandag den 9. januar kl. 17.30 og alle hverdage indtil den 27. januar samme tid og sted.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002