Kontakt os






 

DRs bestyrelse arbejder videre
Tirsdag 19. oktober 2004
Af Karsten Jensen
 
DRs bestyrelse besluttede på sit møde tirsdag at indlede proceduren, der skal lede frem til ansættelse af en ny generaldirektør. Proceduren og tidsplanen skal endeligt besluttes på bestyrelsens næste møde den 2. november.
Det var bestyrelsens første møde, efter at Jørgen Kleener havde sagt farvel til formandsposten. På dagsordenen var en længe planlagt public service-debat og med formandens afgang også en drøftelse af fremtiden.

"Bestyrelsen har for længst planlagt møderne i efteråret, og konklusionen er klar: de nye omstændigheder skal ikke give anledning til ændringer. Bestyrelsen er sit ansvar bevidst. Vi arbejder videre. Vi har et hensyn til DR - DRs medarbejdere og licensbetalerne, som ikke skal mærke, at vi p.t. har en fungerende formand og en konstitueret generaldirektør," udtaler den fungerende formand for DR-bestyrelsen, Erling Aaskov.

I de kommende måneder har bestyrelsen planlagt en public service-debat. Efter de første drøftelser på dagens møde, skal debatten fortsætte hen over efteråret med eksterne, indbudte eksperter og interessenter, med DRs medarbejdere og ved offentlige møder. Målet er, at bestyrelsen på sit første møde i januar kan lægge sidste hånd på en publikation, som fastlægger DRs syn på public service og DRs opgave.

Det første offentlige møde bliver 'DR-dagen' den 6. november, hvor bestyrelse og direktion mødes med lytter- og seer-organisationerne. Her vil bestyrelsen præsentere sine tanker og overvejelser. Drøftelsen vil fortsætte på en konference den 18. november, hvor en række specielt indbudte vil præsentere deres syn på DRs public service-opgave. Forinden vil bestyrelsen desuden mødes med BBC's formand for at høre om de britiske erfaringer.

"Jeg skal ikke lægge skjul på, at det er en god oplevelse at indtræde som fungerende formand. Vi er alle enige om at se fremad, og at vi skal fortsætte vores arbejde, som den ansvarlige bestyrelse vi er," siger Erling Aaskov.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002