Kontakt os






 

'Zirkus Nemo' - nu på tur
Onsdag 7. januar 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Søren Østergaard har både skrevet, instrueret og spiller selv de fleste roller, når TV 2 følger livets skæve gang uden for manegen i 'Zirkus Nemo - Nu på tur', der er en humoristisk roadmovie i seks dele. Der er premiere på mandag den 12. januar.


Zirkus Nemo så dagens lys og vandt mange danskeres hjerter tilbage i 1999, da Søren Østergaard og Anders Lund Madsen rykkede ud med deres zirkus - og hvor de selv stod for stort set samtlige numre.

Siden dengang er både teltet og antallet af artister vokset, og det samme er det store persongalleri, Søren Østergaard i årenes løb har lagt krop og stemme til. Det er nogle af disse meget specielle eksistenser, seerne kan komme lidt tættere på og lære lidt bedre at kende, når Zirkus Nemo tager på tur på TV 2.


The show must go on…

Bager Jørgen, Kim Tim - alias Mr. Magic fra Rødovre, trylledamen Marianne, manden der ikke kan fløjte, Målermanden og Smadremanden er nogle af zirkusdirektør Østergaards mange danske artister, og de er bestemt ikke altid de mest medgørlige medarbejdere, man kan ønske sig. Men 'the show must go on', og zirkusdirektøren er i fuld gang med at gøre klar til sommerturnéen 2014.

Allerede fra starten møder den rare zirkusdirektør modstand fra sine danske kunstnere. Brødartisten Bager Jørgen er rasende over, at direktøren har fået ridderkorset af Dronningen, og han synes i bund og grund, der mangler kvalificeret ledelse i Zirkus Nemo.

Kim Tim, alias Mr. Magic fra Rødovre, bliver både meget skuffet og meget sur, da han finder ud af, at han kun har et enkelt nummer i årets forestilling - og det er som Gobble!


Smadremanden fyret

De øvrige kendte ansigter fra manegen indfinder sig én efter én - lige bortset fra Smadremanden, som Søren Østergaard så sig nødsaget til at fyre sidste år, fordi Smadremanden levede lidt for livligt op til sit kunstnernavn - og smadrede alt og alle. Men måske skal der mere end en fyreseddel til at holde Smadremanden væk fra det lille zirkus.

Snart er sæsonen - trods alt - godt i gang, solen skinner, teltet er fyldt, og anmelderne er glade. Da det lille zirkus ankommer til Aarhus, Smilets By, får Bager Jørgen god grund til at smile ekstra bredt, for han er inviteret til at optræde til selveste prinsgemalens 80-års fødselsdag.


Lidt for kedelig, brun garderobe

Smil er det så som så med, når det gælder Zirkus Nemos overgangsalder-ramte tryllekunstner Marianne. Hendes garderobe, der mest består af gevandter i brunt, passer måske meget godt til hendes sindsstemning, men zirkusdirektøren synes, det er tid til forandring. Derfor sender han sin kone, Lisbet, ud for at overtale Marianne til en shoppetur. Let bliver det ikke, men afsted kommer de.

Smadremanden er der heldigvis ingen, der har set noget til endnu, med han har jo faktisk udtalt, at han vil 'smadre det lille lorte-zirkus', fordi han blev fyret efter sidste års turné. Men måske er det for tidligt at ånde lettet op. Han kan jo stadig være lige i hælene på det lille zirkus.

'Zirkus Nemo - Nu på tur' har premiere på TV 2 mandag den 12. januar kl. 21.25.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002