Kontakt os






 

Kanal- og prisændringer hos YouSee
Fredag 16. november 2012
Af Eric Larsen
 
Den store kabel-tv-udbyder YouSee har her i denne uge gennemført årets store kanalomlægning. Men kanaludbuddet endte med at blive noget anderledes, end man havde annonceret.
Kanalomlægningen skulle først og fremmest medføre flere HD-kanaler i tv-pakkerne. Således er også Animal Planet HD nu med i Fuldpakken, og i Grundpakken er den særlige ”Ekstrakanal” samt nabolandskanalerne NRK1 fra Norge og NDR fra Tyskland også blevet tilgængelige i HD.

Imidlertid havde man fra start meldt ud, at også svenske TV4 og tyske RTL ville blive tilgængelige i HD, men abonnenterne leder forgæves efter disse, når de har genindstillet fjernsynet. YouSee har tilkendegivet overfor flere antenneforeninger, at man har måttet opgive HD-udgaver af disse kanaler i sidste øjeblik, da det ikke har været muligt at erhverve rettighederne til at vise kanalerne på de forudsatte vilkår. Andre kabel-tv-udbydere, som f.eks. Waoo, har dog ingen problemer med at have RTL HD med i deres pakker.

Men helt tilfældigt er det netop disse 2 nabolandskanaler, som har rettighederne til at vise Formel 1-løb i deres hjemlande, og var de kommet med i Grundpakken, ville man have kunnet se Formel 1 i HD-kvalitet kun med en Grundpakke, i stedet for at være nødt til at have Mellempakken, hvor den danske rettighedsindehaver TV3+ ligger med sin HD-kanal.
Den overskydende HD-kapacitet har YouSee så i sidste øjeblik valgt at bruge på HD-udgaver af deres filmtrailer-kanal, YouBio, samt på en regional TV2-station fra naboregionen. Hermed har alle kabel-kunder med Grundpakken atter adgang til både deres egen regionalstation samt naboregionens, efter at naboregionskanalerne tidligere var blevet sløjfet af YouSee.

En anden ændring er sket i Mellempakken, som er blevet udvidet med 2 BBC-kanaler, henholdsvis BBC Knowledge og BBC World News. Sidstnævnte har hidtil ligget i Fuldpakken.

Hvad angår selve Fuldpakken, så kan det konstateres at der i første omgang ikke er blevet reserveret en kanalplads til den kommende fritidskanal fra TV2.
De nye kanaler er dog ikke gratis, således hæver YouSee prisen for Mellem- og Fuldpakken med 25 kr. pr. måned fra nytår, Grundpakkekunder slipper med 10 kr. pr. måned.

Alle disse ændringer har YouSee i øvrigt valgt at fejre med et helt nyt layout på deres Infokanal, hvor de hidtidige vekslende ”grønne kasser” med informationer er blevet erstattet af en dynamisk billedflade, hvor der både vises tv-indslag, et løbende newsreel med medienyheder, og en oversigt over TV lige nu langs siden, samt over de kommende programmer langs bunden af billedet.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002