Kontakt os






 

Ingen styr på ungerne
Tirsdag 3. september 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Ny DR1-serie følger seks forældrepar, der har problemer på hjemmefronten, fordi børnene har overtaget magten i hjemmet. Første afsnit i morgen onsdag kl. 20.50.


Hvad gør man, når den fire-årige konsekvent går i flitsbue i supermarkedet, når teenageren taler som en havnearbejder eller når man er blevet tjener for sine halvvoksne børn?

I DR1's nye serie 'Ingen styr på ungerne' får seks forældrepar hjælp fra psykolog og familierådgiver Ulla Dyrløv, fordi børnene har overtaget magten i hjemmet. Hun har ekspertise i børneopdragelse og giver gode råd og konkrete arbejdsopgaver, når ro og harmoni skal genoprettes derhjemme.

Serien følger forældrenes hårde arbejde, når de skal lære at tage styringen og holde fast i nye regler, selvom ungerne stritter imod. Og det er en udfordring, der kan være rigtig svær at takle - specielt når forældrene skal ændre deres egne dårlige vaner for at skabe forandring.

"Der er ofte fokus på umulige børn og unge. Nu drejer vi i stedet kameraet mod forældrekompetencerne og stiller skarpt på, hvordan opdragelse helt konkret kan gribes an. De forældre, vi møder i serien, er ikke alene om at have problemer med at styre ungerne. Rigtig mange familier slås med opdragelsen, og nogen er nået til det punkt, hvor familieværdierne står på spil, fordi de er holdt op med at opdrage. Dét forhold er vigtigt at bringe helt ind i stuerne," siger livsstilsredaktør på DR1 Gitte Tækker. Hun opfordrer danskerne til at diskutere, hvordan vi opdrager vores børn.


Mareridt i supermarkedet

I første program møder seerne Christina og Casper Mikkelsen, som gerne vil forbedre deres familieliv. De har tvillingerne, Valdemar og Victoria på fire år og William på seks år - tre livlige børn, som har kørt deres forældre ud på et sidespor. Hver morgen er det en kamp at få ungerne i tøjet, og middagsmaden ender i gråd og hysteri. Indkøbsturen er et mareridt, og børnene skal konstant overvåges af en voksen for ikke at komme op at slås.

Casper og Christina håber på hjælp til at kunne stoppe børnenes konflikter, men ved besøget hos Ulla Dyrløv får de sig en overraskelse. For hun mener, at det er forældrenes konstante overvågning af børnene, der er årsag til balladen.


Familier uden styring og struktur

Fælles for familierne i serien er, at der mangler styring og struktur derhjemme, og det er et problem, som Ulla Dyløv ofte støder på i sit arbejde.

"Mange forældre er bange for at opdrage deres børn, fordi de i virkeligheden gerne vil hygge. Den tid de har med børnene skal være kvalitetstid, og kvalitetstid bliver sidestillet med tid på børnenes præmisser og uden at de voksne tager styringen og bestemmer," siger Ulla Dyrløv, der har 13 års erfaring i at rådgive forældre om deres børn.

I serien møder seerne også Suzan, der er bekymret for sine tvillinger Laura og Marko på 11 år, der vil diskutere alt og giver deres mor grimme øgenavne. Seerne møder Line og Jesper, der skal have deres sammenbragte familie med fem børn fra 3 til 19 år til at fungere. De har vænnet børnene til, at alt bliver fixet for dem. Men nu er de bekymrede for, hvordan det skal gå, når børnene skal ud i den virkelige verden og klare sig selv.

Seerne møder den enlige mor Helle, der har store problemer med søskendekampe mellem teenagedatteren Melanie og lillebror Philip. Der er Sophie på 27 år, der har svært ved at tage styringen over sin 4-årige søn og har mistet venner, fordi han hele tiden kræver hendes opmærksomhed. Og så er der Josephine og Jesper, der søger hjælp, fordi de er så uenige om børneopdragelsen, at det har medført knas i parforholdet og går ud over børnene.

'Ingen styr på ungerne' har premiere i morgen onsdag den 4. september klokken 20.50-21.30 på DR1.


Foto: I det første afsnit møder seerne Christina og Casper Mikkelsen, som gerne vil forbedre deres familieliv. De har tvillingerne, Valdemar og Victoria på 4 år og William på 6 år. (Fotograf: Nynne Duvå Hall)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002