Kontakt os






 

TV 2 satser på seernes billeder
Onsdag 17. oktober 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
TV 2|Nyhederne har åbnet en ny hjemmeside, hvor seerne og brugerne kan bidrage med deres egne historier, fotos og videoer.
Det mest opsigtsvækkende seermateriale som TV 2 modtager vil blive vist i nyhedsudsendelserne, mens størstedelen af de øvrige bidrag vil blive offentliggjort på hjemmesiden '1234 | Dine Nyheder'

"Inddragelse af seerne føjer en helt ny dimension til vores nyhedsdækning. Vi kan få billeder fra de fjerneste egne af landet i løbet af få minutter, og vi får et endnu mere nuanceret indblik i, hvad der rører sig i Danmark, end vi har i dag", siger TV 2s nyhedschef, Michael Dyrby.

Satsningen på materiale fra seerne er en konsekvens af, at en stor del af danskerne efterhånden er i stand til at sende billeder og videofilm direkte til TV 2 fra deres mobiltelefon eller computer.

"I de seneste år har vi oplevet en stigende interesse for at sende materiale ind til os, og '1234 | Dine Nyheder' er en naturlig udvikling af det", siger Michael Dyrby.

På den nye hjemmeside er der mulighed for at sende materiale direkte til redaktionen, som redigerer siden og udvælger bidrag til nyhedsudsendelserne.

'1234 | Dine Nyheder' har fået sit navn efter TV 2's sms-nummer ”1234”, som er det nummer, danskerne kan sende sit materiale til, hvis de har taget opsigtsvækkende billeder med mobiltelefonen.

"Ligesom man tænder for nyhederne, når man vil vide, hvad der sker, sender man en MMS-besked til 1234, hvis man har billeder af noget spændende", siger Peter Møller, der er redaktør på '1234 | Dine Nyheder'.

MMS-nummeret og emailadressen 1234@tv2.dk er flere gange blevet brugt til at indsamle unikke billeder fra begivenheder i Danmark.

Da Ungdomshuset i København blev ryddet, modtog redaktionen flere hundrede billeder fra urolighederne, og i løbet af sommeren fik det usædvanligt våde vejr seerne til at sende en stor mængde billeder ind. Senest bidrog eleverne på Dybbøl-Skolen i Sønderborg med billeder og video, da en stor del af skolebygningerne blev hærget af en brand.

En stor del af det materiale, som danskerne sender ind, bliver offentliggjort på hjemmesiden http://1234.tv2.dk, hvor fotos og videoklip plottes ind på et specialdesignet danmarkskort, så begivenheder kan lokaliseres med stor nøjagtighed.

Desuden er en stor del af de optagelser, som TV 2s nyhedshelikopter har lavet gennem det seneste år lagt op på kortet, så man kan se helikopteroptagelser fra en lang række steder i Danmark.

"Vores helikopter optager timevis af video hver uge. Hidtil er der kun en ganske lille del af billederne som er blevet offentliggjort. Nu giver vi danskerne mulighed for at se mange flere", siger Peter Møller.

- - -

Foto: '1234 | Dine Nyheder' redigeres af Peter Møller (tv.) og Jens Otto Frederiksen


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002