Kontakt os






 

Udstilling om børne-tv kommer til Greve
Mandag 23. januar 2017
Af Redaktionen
 
Efter at over 100.000 har set udstillingen i Den Gamle By i Aarhus om DRs børnefjernsyn gennem mere end 65 år, kan udstillingen det næste halve år ses på Greve Museum.
Både Kaj og Andrea, Anna og Lotte, Sonja fra Saxogade, Lillebror og mange andre af DRs velkendte dukker og figurer tager nu videre ud i landet, så børn, forældre, bedsteforældre og andre interesserede kan få historien bag de elskede børneprogrammer og se, hvordan dukkerne ser ud i det virkelige liv, efter at de i en del år har levet en lidt hengemt tilværelse i DRs kældre og arkivrum.

Fra den 14. februar og til den 30. august i år viser Greve Museum syd for København udstillingen 'Børne-TV's historie', hvor besøgende kan genopleve deres barndoms tv, men også få et indblik i, hvad der rører sig på tv-skærme og tablets lige nu.

Udstillingen byder bl.a. på tv-klip, originale dukker, kostumer og skitser fra noget af det børne-tv, der er blevet sendt, siden DR sendte sine første tv-udsendelser i oktober 1951.

Man kan fx se ind i Bamses Hus, se og høre Lillebror spille klaver, opleve en stribe DR-dukker og blive klogere på hele Danmarks legeonkel, den fingernemme Jørgen Clevin. Der er også en masse om 'Sonja fra Saxogade', som hittede i 1960'erne og gav Jytte Abildstrøm lidt af et gennembrud, ligesom også er mulighed for at sætte klip og musik i gang i 'Bullerfnis'-TV'et. Det var udsendelser, som var med til at gøre Hella Joof og Peter Frödin kendte i alle aldersklasser i 1990’erne.


Også nye ting med

"Børne-tv udvikler sig hele tiden, og det gør vores udstilling også. Derfor er den aldrig helt den samme, når den skifter sted. Vi forsøger altid at udvikle og tilføre udstillingen noget nyt,"” forklarer seniorprojektleder Kasper Zederkof fra DR Salg, som er én af hovedmændene bag 'Børne-TV's historie'.

Det nye i Greve i forhold til i Aarhus er, at der er skruet op for noget af det nyere børnefjernsyn på DR Ramasjang og DR Ultra.

Da DR i efteråret sendte 'Mini MGP' modtog DR ikke færre end 17.000 rullinger – pyntede toiletruller, som kreative børn havde lavet. Nogle af dem bliver udstillet på museet, og det samme bliver fx en af Ramasjangs nye superhelte, Sprinter Galore.

Udstillingen er lavet sådan, at børn gerne må lege, røre og selv gå på opdagelse, mens de voksne tager turen længere tilbage i historien og tv-minderne.


Efterlyser også nye steder

Det er tredje gang, 'Børne-TV's historie' er på farten. Den første udstilling blev holdt i udstillingsområdet i indkøbscentret Fields i Ørestad i 2014, og den anden var Den Gamle By i Aarhus, hvor udstillingen har kørt i det meste af 2016.

"'Børne-TV's historie' kan flyttes rundt og tilpasses nye steder, og vi hører altid gerne fra museer og udstillingssteder, der kunne være interesseret i at få den senere," siger Kasper Zederkof.

Udstillingen i Greve, der åbner i forbindelse med skolernes vinterferie, vil kunne ses i museets åbningstid. Det er tirsdag til fredag fra kl. 11 til 15, søndage fra kl. 11 til 17 og den anden onsdag i hver måned fra kl. 11 til 20.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002