Kontakt os






 

Nye, danske børneprogrammer på TV 2 i weekenden
Onsdag 22. februar 2006
Af Karsten Jensen
 
På lørdag, 25. februar 2006, går programfladen ’TV 2 Teddy’ i luften for første gang med et nyt tilbud, der indeholder en stribe nye, danskproducerede børneprogrammer, som fremover vil dominere formiddagene hver weekend på TV 2.
”Vi vil lave tv, som berører børnene,” siger TV 2s børne- og ungdomsredaktør Lotte Lindegaard om det nye initiativ. ”Det skal være tv, som tager afsæt i deres virkelighed, som de kan spejle sig i, som de kan grine ad, diskutere og engagere sig i. Børn fortjener samme kvalitet som voksne, derfor får børnene en varieret vifte af programmer og oplevelser – ligesom deres forældre allerede får på TV 2.”

Lørdag gælder det den gakkede, japansk-inspirerede quiz ’Sukiyaki’ og ’Gizmo’, der præsenterer det nyeste gear og lir inden for den digitale underholdningsverden. Søndag byder på make-over-program ’Drømmeværelset’ og Bubbers nye forbrugerprogram ’Tjekpoint Teddy’. Senere på året følger en dokumentarserie om en klike piger fra Havdrup på Midtsjælland, en dramaserie, et fodboldakademi og meget mere.

”Børn er fremragende talerør for sig selv. Derfor bruger vi dem i alle mulige sammenhænge i programmerne: som anmeldere og debattører, som medværter, som hovedpersoner og kombattanter,” forklarer Lotte Lindegaard. ”Vi vil sætte fokus på relationer og identitet, så børnene får mulighed for at spejle sig i jævnaldrenes små og store glæder og frustrationer. Med programmerne i ’TV 2 Teddy’ vil vi give børnene moderne tv, der er skruet sammen på deres præmisser. Og som tager udgangspunkt i deres egen virkelighed.”

Sukiyaki
Egentlig er det en japansk gryderet, men fremover er ’Sukiyaki’ også titlen på et nyt underholdningsshow for børn. Programmet er en sammenkogt ret af lege, sange og opgaver, inspireret af Japan og skræddersyet til legesyge børn. Gameshowet har nappet de bedste ingredienser fra syngeshows, legestuer og quiz-programmer. Det hele er tilsat et stænk japansk vanvid, en karismatisk vært, stand-up’eren Anders Fjelsted, en superenergisk musikalsk trio og to legesyge skoleklasser.

Gizmo
I ’Gizmo’ tager Morten Iversen pulsen på den digitale underholdningsverden med dens enorme udbud af computerspil, mobiltelefoner, mp3-afspillere, nye chat-muligheder, ringetoner, skøre gadgets og meget mere, som er blevet en naturlig del af børns hverdag. Den digitale underholdningsverden er sjov og sej og rummer spændende nye muligheder og oplevelser, som er værd at udforske. Stoffet bliver behandlet seriøst – og altid i børnehøjde.


Drømmeværelset
I årevis har de voksne fået inspiration til indretning af deres hjem i stribevis af tv-programmer om boligindretning. Nu er det børnenes tur. I make-over-programmet ’Drømmeværelset’ får et barn mulighed for lave sin ven/venindes værelse om - uden forældrenes indblanding og med hjælp fra designer Frederikke Aagaard og programmets vært Ida Munk Hansen.

Tjekpoint Teddy
I ’Tjekpoint Teddy’ tager Bubber og hans tre medværter, Maria, Sebastian og Ardita, hver uge rundt i Danmark for at undersøge, hvordan børn og unge bruger deres penge. I hovedindslaget behandles ugens tema, der f.eks. kan være tøj, underholdning, legetøj eller kæledyr. Derudover rummer programmet indslag som ’Tips og Tricks’, ’Ugens Reklame’, ’Da jeg var barn’, ’Laboratoriet’ og ’Nyhederne’.

Familien Teddy
Familien Teddy, som dukker op før og efter alle programmerne, består af: Farmand Teddy Teddy, der har været trucker hele sit liv, men er blevet nødt til at aflevere sit kørekort, fordi han er ekstremt nærsynet. Mama Teddy elsker fusionskøkken, f.eks. pizza med både forret, hovedret, dessert og vitaminpiller på, og Lille Bjørn Teddy, parrets 11-årige datter, som er to tredjedele bjørn og en tredjedel pige og drømmer om at blive en lækker poptøs. Men det er lidt svært, når man har lange klør og uglet pels!

Det er Koncern TV & Filmproduktion ApS, der producerer programmerne for TV 2.

Fotos: Bubber og Lotte Lindegaard.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002