Kontakt os






 

DR K sætter fokus på dansktoppen
Onsdag 9. marts 2016
Af Redaktionen
 
DR K tager seerne med på en rejse ind i dansktoppen fra 1960’erne og frem til i dag. En rejse fyldt med skandaler, store personligheder, ublu pengefolk og ikke mindst musik og sange. Første afsnit af 'Dansktoppen: Hadet og elsket' sendes om en uge - onsdag den 16. marts.
I den nye DR K-serie 'Dansktoppen: Hadet og elsket' kan seerne møde nogle af genrens største stjerner som Keld Heick, Birthe Kjær, Lis og Per, Johnny Reimar og Johnny Hansen. De ser tilbage på deres karrierer, fortæller personlige anekdoter og giver et indblik i, hvordan nogle af dansktoppens allerstørste hits blev til.

"Dansktoppen er normalt ikke en genre, man møder på DRK, der traditionelt har fokus på den klassiske musik. Men historien om dansktoppen er ikke bare historien om en musikgenre, det er et stykke danmarkshistorie, der gemmer på en perlerække af interessante fortællinger, gode sange og fantastiske personligheder, som vi har været glade for har sagt ja til at medvirke i programserien," siger DR K-redaktør Thore Vonsek.


Millioner, skuffelser og benhård business

Historien om dansktoppen er historien om et splittet Danmark. På den ene side er der alle dem, der elsker genren med melodier og tekst, som de kan synge med på. På den anden side står kultureliten, der ikke har meget til overs for den folkelige genre. Ved genrens start i 1960'erne var splittelsen så grel, at DR ligefrem så det som sin pligt at beskytte folket mod de populære sange.

Genren havde sin storhedstid, da DR sendte afstemningshistlisten 'Dansktoppen' med Jørn Hjorting som vært. Programmet havde mere end to millioner lyttere. Det var i slutningen af 1960'erne og begyndelsen af 1970'erne, der dermed blev dansktoppens "gyldne år". Da DR besluttede at nedlægge 'Dansktoppen' betød det et markant tilbageslag for genren, der nu kun eksisterer som en niche-genre.

I 'Dansktoppen: Hadet og elsket' kan man høre noget af musikken og man går også bagom kunsterne, de fængende melodier og folkefesten - og hører desuden om både intriger, tragedier og griske forretningsmænd i den ellers så glade verden af uforpligtende popmusik.

'Dansktoppen: Hadet og elsket' har premiere på DR K, onsdag den 16 marts kl. 20.30. De tre følgende afsnit vises de følgende uger samme tid.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002