Kontakt os






 

De unge har magten i ny fredags- underholdning fra DR
Fredag 18. august 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Når man er 12 år, må man aldrig bestemme noget. Jo, nu må man, når DR1’s nye store underholdningssatsning ’Førstevælger’ der med Peter Palshøj som vært og med "anderledes" action og konkurrencer fra 8. september ruller over skærmen. Her er det nemlig de unge mellem 10 og 13 år, der bestemmer. Det hele.
’Førstevælger’ bygger på den klassiske situation, som alle, der går eller har gået i skole, har prøvet at stå i: Der skal vælges hold. I skolegården kender de fleste hinandens styrker og svagheder indenfor såvel softball som fodbold og street basket. Men hvordan vil man vælge, hvis man IKKE på forhånd kender dem, man skal vælge blandt? Er man stærk, fordi man er stor? Er man intelligent, fordi man ser nørdet ud?

I ’Førstevælger’ styrer to holdkaptajner - drenge eller piger i alderen 10-13 år - med hård hånd hvert sit hold gennem en række skægge og skæve konkurrencer på styrke, intelligens og hurtighed. De har frie hænder til at håndplukke deres helt eget team til hver konkurrence. De kan både vælge deres holdmedlemmer blandt publikum og blandt de forskellige kendte, der medvirker.

Er de kendte så bedre at have på holdet end de almindelige publikummer? Måske synger nogle af kendisserne bedre, men det er ikke sikkert, at de er hverken klogere, stærkere eller hurtigere end publikum. For at sætte lidt ekstra spark i spændingen er der nemlig i hvert program en række mennesker blandt publikum, der er særligt gode til noget - vægtløftning, cykelløb, karate, hvad som helst.

Det er med andre ord kun de to holdkaptajner, der via deres valg af holdspillere afgør slagets gang i hver konkurrence. Dermed afgør de også, hvem der står bedst rustet til den store finale og til at vinde præmien, som består af en stor bunke gaver fra publikum.

Præcis som landsholdstræneren i fodbold er de ultimativt ansvarlige for at sætte det helt rigtige hold - og må selvfølgelig selv tage konsekvensen, hvis de vælger forkert og holdet taber. Derfor følger der ansvar med anfører-armbindet i ’Førstevælger’: Drengene og pigerne skal kunne bevare overblikket og - især - træffe de rigtige valg.

’Førstevælger’ er et program, hvor legesygen får frit løb, og stemningen er en helt speciel blanding af det store frikvarter, en fed fest med sjove selskabslege og et stænk sportsarena, som leveres af DR Sportens Henrik Lineker, når han kommenterer på, hvordan de to holdkaptajner og deres hold klarer sig i hver konkurrence.

'’Førstevælger’ handler først og fremmest om, at både de unge og de voksne skal have det sjovt, men vi synes også, at det er enormt interessant at se, hvem og hvordan de to holdkaptajner vælger blandt publikum og kendte. Når man er 12 eller 13 år har man tit blik for nogle helt andre ting end voksne, og der er rigtig meget af det sjove i programmet, der opstår ud af den forskel,’ siger Peter Palshøj, der ud over at være en garvet radiovært på bl.a. 'Go’Morgen P3' også har lavet tv, f.eks. 'P3 Guld' på DR2.

’Jeg glæder mig selvfølgelig rigtig meget. Det er fedt, at vi har ramt et koncept, der både er enormt sjovt og syret - og samtidig tager de unges valg fuldstændig alvorligt,’ slutter Peter Palshøj.

Der er løbende åbent for nye publikumstilmeldinger, og DR1 opfordrer alle, der har lyst, til at komme og være med til festen. Men man skal selvfølgelig være klar over, at man kan ende med at deltage aktivt i løjerne!


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002