Kontakt os






 

Reality-tv er blevet værre, grimmere, hårdere og ubehageligt
Torsdag 16. februar 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det startede med et eventyr. Så blev det en fest. Nu er det sørgeligt. Det mener Michaela Krigsager, cand.mag. i visuel kultur, som har skrevet speciale om TV3-programmet 'Paradise Hotel'.


I mange år har Michaela Krigsager været positiv overfor de forskellige reality-programmer. Hun har sågar holdt foredrag om, hvor gode og sunde programmerne er for unge, fordi de kan hjælpe med til at sætte ord på unge menneskers følelser.

Opbygningen har været som et eventyr, hvor deltagerne skal vinde prinsen eller prinsessen og i sidste ende en masse penge. Men nu er det blevet for meget.

"Det er blevet ubehageligt, og jeg synes, at seerne kraftigt skal overveje at bruge deres aftener på noget andet", siger hun i dag til Politiken. "Reality gør simpelthen verden dummere og grimmere," mener hun.

"Det bliver værre, grimmere, hårdere og ubehageligt. Der er meget stor forskel på det 'Paradise Hotel', der blev vist i realityverdenens barndom, og så det der bliver vist nu", uddyber Krigsager overfor Politiken.

"Det startede med, at deltagerne festede lidt rundt på et niveau, vi allesammen kunne forholde os til. De var moderne, sociale mennesker omkring en pool. Nu er det blevet udstillende og latterligtgørende - nærmest som i gamle dage, hvor man havde kinesere i bur i zoologisk have. Jeg tror slet ikke, at deltagerne kan overskue de langsigtede konsekvenser," siger hun, og fortsætter:

"TV3 må vurdere, hvor kvalmegrænsen går for, hvad man kan vise i fjernsynet. For helt ærligt, hvordan bidrager det til noget som helst godt at se på en masse unge mennesker, der drikker sig i hegnet og sviner hinanden til?"



Foto: Deltagerne i 'Paradise Hotel' 2012. (Fotocredit: TV3/Lemche&Serup)


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002