Kontakt os






 

Politisk velvilje over for dansk TV 2-bud
Onsdag 25. september 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Flere ordførerne bag medieforliget håber, at det bliver et dansk selskab, der til sin tid og om alt udrednings-arbejdet vil, overtager TV 2. Og der er en almindelig erkendelse af, at den kommende fusion mellem Politiken og Jyllands-Posten vil være et tungtvejende bud – ikke mindst, hvis man kan slå pjalterne sammen med en tredje sværvægter som for eksempel Egmont, skriver Berlingske Tidende i dag. Den konservative medieordfører, Carina Christensen (billedet), lægger størst vægt på den resultatkontrakt, en køber skal opfylde. Men hun mener også, at en dansk spiller burde være bedst egnet til det danske marked. "Og der er den nye fusion, da det mest iøjnefaldende bud, men jeg håber da ikke det bliver det eneste. Men det vigtigste må være, at vi får den vare, vi gerne vil have," siger Carina Christensen.
Poul Nødgaard siger til Berlingske, at han personligt håber at køberen bliver et dansk selskab, men tilføjer, at man først skal have opstillet nogle strenge krav til public service-indholdet, og så må man se, om der overhovedet er basis for et salg.

Venstres Jens Rohde vil slet ikke kommentere spørgsmålet, men i partierne uden for medieforliget er opbakningen til en dansk aktør som de ny-fusionerede aviser stor.

Også kulturminister Brian Mikkelsen (K) udtrykte interesse for dagbladenes bud, da medieforliget blev fremlagt.

Fra kulturministeriets side er man om få dage klar til at udpege det private firma, der skal forestå det økonomiske udredningsarbejde omkring TV 2, hedder det videre i Berlingske Tidene. Samtidig udarbejdes fra politisk side den public service-kontrakt, som en køber skal overholde.

Undersøgelserne om hvorvidt det overhovedet kan løbe rundt med et privatiseret TV 2, når de politiske krav skal overholdes, ventes at være klar i slutningen af november.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002