Kontakt os






 

DR truer Ekstra Bladet med sagsanlæg
Torsdag 22. januar 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR har meddelt, at man vil slæbe Ekstra Bladet i retten uden yderligere varsel, hvis avisen ikke stopper visningen og brugen af fraklippene fra 'Fogh bag facaden'. De fraklippede billeder og citater var dog tilsyneladende ikke mere forbudt, end at DR selv - dagen igennem i går - bragte Ekstra Bladets citater på deres egen hjemmeside. De blev først fjernet sidst på eftermiddagen, konstaterer Ekstra Bladet i dag.
DR har i en pressemeddelse gjort det klart, at man mener, at brugen af oplysningerne og visning af enkeltbillederne strider mod DRs rettigheder og er en overtrædelse af lovgivningen. Hvis ikke DR får en sådan bekræftelse omgående, vil DR uden yderligere varsel bringe sagen for retten og kræve et fogedforbud mod brugen af materialet.

"Vi har valgt dette skridt, fordi det er utroligt vigtigt for medierne at kunne beskytte deres kilder og overholde de aftaler, der er indgået. Kilderne medvirker kun i udsendelser af denne type, hvis de har tillid til, at indgåede aftaler bliver overholdt. Samtidig er båndet vores ejendom, og det vil vi naturligvis ikke tillade, at folk bruger efter forgodtbefindende," siger DRs generaldirektør Christian S. Nissen.

DR mener, at materialet, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, er ulovligt tilvejebragt.

Ekstra Bladet skriver imidlertid i dag, at DR's egen TV-avis sendte et tv-hold ind til Ekstra Bladet på Rådhuspladsen for at filme de hemmelige fraklip. Et indslag DR ledelsen senere forbød sig selv at sende - denne gang dog uden fogedforbud.

Venstres ordfører, Jens Rohde mener ikke, at det er Ekstra Bladet, der har et problem. Han siger til Ekstra Bladet i dag: "Det er DR og ikke Ekstra Bladet, der har et problem i forhold til optagelserne. Jeg tror godt, at DR ved, at man sidder med et alvorligt troværdighedsproblem".


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002