Kontakt os






 

En flok halvstuderede røvere…
Torsdag 21. august 2008
 
UGENS KLUMME: Jeg er blå. Ingen uddannelse, men høj løn. Og jeg er langt fra den eneste, i hvert fald ikke i tv-branchen. Faktisk så dyrker jeg det, selvom det ikke var det, mine forældre havde drømt om. Jeg skulle ha’ en uddannelse. Skolelærer – så var man da noget. I hvert fald på Lolland…
Så jeg begyndte på Vordingborg Statsseminarium i 1980. Det kom der mange mærkelige ting ud af. Bare ikke en uddannelse. Jeg droppede ud og foretog et stort skift til kapitalens højborg (sådan talte vi dengang) og søgte ind på et reklamebureau, hvor Jørn Duus var den store guru. Første gang jeg skulle møde ham, grublede jeg længe over, hvordan jeg skulle få sagt, at jeg altså ikke var uddannet lærer, men havde brugt tre-fire år på marxistisk-strukturalistiske analyser af H C Andersens forfatterskab og andet spændende.

Det tog han meget koldt. Han var glad for, at jeg ikke havde en uddannelse, for så var jeg ikke ødelagt. Det tog jeg til mig i en sådan grad, at jeg ofte hører min mund sige, at en Spies guideskole eller en opvækst omkring Hjørring er mindst lige så godt som en universitetsuddannelse, i hvert fald hvis man vil lave tv.

For når alt kommer til alt, er det passionen for og glæden ved at lave tv, der tæller. Og for mit eget vedkommende, så gælder det, at jo bredere jo bedre. For det er pissesvært at lave godt tv til hele Danmark. Jeg tænder ikke på at skrive en kronik i Politiken eller lave en kortfilm til dfi om Nepals kvinder. Det gør sådan nogle halvstuderede røvere som mig bare ikke. Vi napper hellere (endnu) en amerikansk serie (jeg eeelsker sygdomme – men kun på tv!), nogle der danser, lyver, synger, jodler og dater. For slet ikke at tale om hemmelige millionærer og Hans Pilgaard. Bryllupper, begravelser og bedrag. Og jeg kan næste ikke vente, til det hele er i gang. Glædeligt efterår.

- - -

Merete Mortensen:
- Adm. direktør for Metronome siden 2005 og eneste kvindelige direktør indenfor produktionsbranchen. Tillige medlem af koncernledelsen i Metronome-gruppen.
- Afstikker til TV 2 som programchef i 2007.
- Udviklingschef og senere adm. direktør for Wegelius TV i 1998-2001. Var bl.a. med til at udvikle ’Den Store Klassefest’ – der efterfølgende blev en verdensomspændende succes.
- Tidligere tekstforfatter i reklamebureauet Bierlich & Hinnum i otte år og tidligere kreativ chef hos SW&K
- Har læst på Vordingborg Statsseminarium, arbejdet som stewardesse på Rødby-Puttgarden og haft et værtshus sammen med en veninde i Maribo.
- Født i 1960. Gift, bor i København og mor til to drenge på 11 og 17 år


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002