Kontakt os






 

Mere kritik af usagligt mellemøstprogram
Onsdag 4. september 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Peter Falktoft og Esben Bjerre møder kolossal kritik for DR-programmet 'Monte Carlo elsker jøderne'. Mellemøst-ekspert fra Folkekirkens Nødhjælp kalder skildringen for 'pinlig' og de to værter for 'egoistiske snothvalpe'.


Efter det første afsnit af 'Monte Carlo elsker jøderne' blev vist på DR, svømmede Facebook over med vrede kommentarer fra skuffede seere, der mente, at konflikten mellem Israel og Palæstina i stedet for at blive anskuet fra et nyt synspunkt blev latterliggjort og trukket ned på et ikke værdigt niveau for et DR-program.

Signe Fischer Smidt, der er programleder for Folkekirkens Nødhjælp i Øst Jerusalem og har boet de seneste fire år i området, siger til Metroexpress, at seer-kritikken af DR og de to værter i høj grad er berettiget.

"Bare kig på deres mottoer for programmet: 'man kan stadig have en fest' og 'husk det gode humør'. Det bruger de i en konflikt, hvor folk har mistet børn i terrorbomber, blevet tortureret, anholdt uden årsag og uden at blive stillet for en dommer, har mistet huse og ejendele og er rent ud sagt blevet blinde af had på grund af den angst og usikkerhed, de lever under hver dag. På begge sider." siger hun til Metroxpress.


Gør nar af konflikten og dens ofre

Signe Fischer Smidt siger direkte, at Peter Falktoft og Esben Bjerre gør nar af konflikten og dens ofre.

"Et nyt syn skal aldrig ydmyge de ofre, konflikten har og stadig kræver, og det skal bestemt ikke undervurdere alvorligheden af de ret tunge problemstillinger. Efter min mening kan man godt være både være sjov og alvorlig samtidig," siger hun, og nævner et konkret eksempel fra programmet, hvor de to værter latterliggør og hiver konflikten ned på et usagligt plan; det er i deres omtale af muren, der adskiller Vestbredden fra Israel.

"De kalder det en nabostrid over et rækværk eller noget i den retning. Og nej, sådanne petitesser har vi kun tid til i Danmark. Her har muren adskilt folk fra deres indkomstkilde, fra deres familier, skoler og jobs. Det er ikke morsomt. Overhovedet!" siger hun


Programmet gør kun skade

"De folk, jeg har snakket med om programmet, på begge sider vel at mærke, vil faktisk hellere have, at de holder sig langt, langt væk," siger Signe Fischer Smidt videre til Metroexpress.

"Folk hernede lever i en virkelig håbløs situation, og de har ikke brug for gode råd fra et par egoistiske snothvalpe som Esben og Peter, der helt tydeligt ikke kunne være mere ligeglade med Mellemøstens virkelige problemstillinger. Det er rigtig ærgerligt," siger hun.



Se også:
http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=22092


Foto: Peter Falktoft og Esben Bjerre er værter i DR3 serien 'Monte Carlo elsker jøderne', der er på otte afsnit. (Fotograf: René Sascha Johannsen/DR)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002