Kontakt os






 

’Junglehjul’ – ny serie på Playhouse Disney
Tirsdag 20. april 2010
Af Karsten Jensen
 
Med en lang række kendte danske stemmer, følger Playhouse Disneys nye animerede serie ’Junglehjul’ en gruppe glade dyr på hjul.

Dyrene elsker sjov og ballade, mens de udforsker en unik jungle med et netværk af veje, der vrider sig og laver loops højt oppe over jorden. Serien opfordrer børn til at tænke over verden og holde af det naturlige miljø, der er omkring dem og stimulerer samtidig børnenes lyst til at lære at læse, når de følger jungledyrene på første skridt på vejen; at læse symboler på skilte.

Figurerne i ’Junglehjul’ er dels dyr, dels køretøjer og vi møder Zoomer, en energisk lyserød scooter-gris, der er junglens budbringer, hendes bedste ven Trillefant, en krydsning mellem en elefant og en varevogn, der tjener som junglens leveringsservice, og Bumlebilerne, de legesyge børn i junglen, der altid er ivrige efter at lære noget nyt. Andre indbyggere er Truntebus, en skolebus komplet med sæder og vinduer og Bungo, den officielle skiltemager og installatør, der forsøger at sikre, at alt i junglen kører så glat som muligt.

Hvert af de 22 minutters episoder følger en af de centrale figurer, som står overfor en udfordring. For eksempel lærer de, at teamwork kan gøre alle til vindere i jungleracet, samt at det er vigtigt at kunne forstå skilte og symboler, som når Truntebus må bede sine venner om hjælp, efter at have overset et ”Nej Truntebus”-skilt og ender med at sidde fast i et hul.

Humor stimulerer indlæringen og derfor er ’Junglehjul’ - som alle Playhouse Disneys programmer – fyldt med sjov og leg. ’Junglehjul’ har til formål at fremme en tidlig forståelse for miljøet. Læsefærdigheder bliver stimuleret ved hjælp af de vejskilte, trafiklys, kort og ikoner, som er placeret igennem hele junglen. Interaktive beats opfordrer børnene til at reagere på symbolerne i historien og dermed udvikle forståelse for symbolers betydning i hverdagen.

Serien vises på Playhouse Disney, der er udviklet til førskolebørn samt på Disney Channel.

’Junglehjul’ er produceret i England af Spider Eye Animation Studios og blev skabt af Trevor Ricketts (’Monkey Dust’), er executive-produceret af Erica Darby (’Monkey Dust’), og instrueret af Morgan Francis (’Father & Daughter’). Undervisningskonsulent er Brian Neish (’Små Robotter’, ’Rorry Racerbil’).

De danske stemmer er bl.a. Gordon Kennedy, Donald Andersen, Helle Dolleris, John Martinus og Timm Vladimir og den danske titelsang er indsunget af Kasper Ehlers (Idols og X Factors Alien Beat Club).

Junglehjul har premiere på Playhouse Disney lørdag den 24. april kl. 8.05 og vises herefter lørdage og søndage kl. 8.05 og 17.




Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002