">



Kontakt os






 

DR og TV 2 propaganda for kongehuset
Onsdag 10. marts 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR1 og TV 2 har i en årrække produceret propaganda- udsendelser for kongehuset, alt imens kritisk journalistik på området er nærmest ikke-eksisterende. De danske public service-medier bidrager dermed aktivt til at bevare "en anakronistisk, komisk og krænkende blindtarm på demokratiet". Sådan skriver kommunikationsrådgiver og journalist Kim Bach i dag i dagbladet Information.

"Berlusconi arbejder målrettet på det. Kinesiske diktatorer forsøger at holde fast i det. Nordkoreanerne er tæt på det.

Men det danske kongehus har lige præcis dét, alle statsoverhoveder drømmer om. Ligesom deres kollegaer i Thailand og Saudi-Arabien har de en fuldkommen følgagtig og underdanig presse."

Sådan skriver Kim Bach og langer grundigt ud efter den stadig stigende mængde spytslikkeri, som de danske medier - med DR og TV 2 i spidsen - leverer om det danske kongehus.

"DR og TV 2 bruger millioner på at producere den ene propagandaudsendelse efter den anden, hvor kongehuset og dets medlemmer hyldes på det mest tåkrummende. Dertil kommer naturligvis de hyppige indlæg i den almindelige nyhedsdækning, hvor selv de mindste royale tildragelser akkompagneres af skiftende nyhedsværters højlydte sukkersøde savlen," skriver Kim Bach.

Han fortsætter med at kritisere specielt DR, der de sidste uger har leveret et timelangt indslag om renoveringen af Frederik VIIIs Palæ, og hvor man torsdag tog hul på en serie på 6 programmer under overskriften: 'Kongehuset Indefra'

Kim Bach kritiserer især DR for manipulationen: Myten om det travle liv. Og konstaterer, at enhver med en smule kendskab til den royale familie vil vide, at chancen for pludselig død af overanstrengelse er beskeden.



Foto: Screenshot fra DRs 'Kongehuset indefra'


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002