">



Kontakt os






 

DR1 på vej med ny samtidskrønike om danskerne i dette årti
Fredag 11. oktober 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
At blive gift er et af de store øjeblikke i livet, hvor vi skaber ny familie. Og netop det øjeblik er startskuddet i DRs nye store dokumentarserie, hvor fem forskellige par følges over en årrække fra det øjeblik, hvor de siger "ja" til at leve sammen i lyst og nød. Serien hedder '7-9-13'.


Serien '7-9-13'er blevet til i samarbejde med Det Danske Filminstitut. Det er et ambitiøst filmisk projekt, der for eftertiden skal fungere som en samtidskrønike om danskerne i dette årti, oplyser DR i dag. Bag serien står bl.a. Janus Metz, Louise Detlefsen, Kaspar Astrup Schröder og Bettina Mouridsen.

"Vi er glade for, at vi sammen med Det Danske Filminstitut kan udleve denne ambition om at lave et langtidsholdbart portræt af Danmark i det nye årtusinde. Det bliver et samtidsbillede som vil afspejle og dokumentere vores tid, hvor alle de store og væsentlige værdier er til debat og hvor kernefamilierne og de traditionelle samlivsstrukturer er under opløsning. Et samtidsportræt som fortæller om vor tids største udfordringer både i og udenfor parforholdet, sådan som det opleves af fem vidt forskellige ægtepar", siger kanalchef for DR1, Pil Gundelach Brandstrup.

Ambitionen er at følge parrene over en årrække. De fem par har to ting til fælles: De er alle blevet viet i 2013. Og hver især står de overfor store personlige udfordringer. I serien, der vil køre over flere år, følger seerne de nye ægtepar, deres familier og deres håb for det bedste liv.


7-9-13 betyder held - eller gør det?

Rekordmange danskere sagde 'ja' til hinanden den 7.9.2013, i håb om at få et flig af den lykke og det held, der skulle være knyttet til talkombinationen 7-9-13.

Et af de par, der netop valgte denne dato er parret Annika (32) og Emil (32). De mødte hinanden i et åbent fængsel og for dem er beslutningen om at gifte sig ensbetydende med en helt ny tilværelse uden stoffer og kriminalitet. Siden deres løsladelse for to år siden, har de sammen arbejdet hårdt på at skabe en ny tilværelse med deres fælles datter, Chili. Men Annika og Emil ved, at det er en hård proces at lægge fortiden bag sig også, selvom den kriminelle løbebane er skiftet ud med fast job og uddannelse.

Udover Annika og Emil følger programmet også fire andre nygifte par: landmanden og kokkepigen på Samsø, Torben der i en sen alder mødte sit livs kærlighed i Astrid. Natklubejeren Jesper, der forelskede sig i sin medarbejder Christina. Og den smukke klassiske violinist med fire børn, der fandt trækbasunisten Ronnie - som tog hele pakken.

Optagelserne til seriens første sæson er netop blevet afsluttet, og serien får tv-premiere på DR1 i begyndelsen af 2014.


Foto: Annika og Emil. (Fotograf: Lars Skree)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002