Kontakt os






 

TvDanmark må ikke afbryde serier
Tirsdag 10. september 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radio- og Tv-Nævnets afgørelse i sagen om TvDanmark 2s opdeling af serieafsnit i flere dele og placering af en reklame mellem de to dele, er nu blevet meddelt TvDanmark. Nævnet finder, at TvDanmark 2 er gået for vidt og derfor pålægges stationen at ophøre med den generelle opdeling af indkøbte serier og programmer, som har fundet sted siden marts måned. Da der er en ny radio- og tv-lovgivning på trapperne, idømmes TvDanmark dog ingen sanktioner.
Det var bl.a. Danmarks Aktive Forbrugere og TV 2s informationsafdeling der stod bag klager over TvDanmarks fremgangsmåde. Ikke alene foretog TvDanmark 2 opdeling af serier som C.S.I., Waterrats og I den Syvende Himmel - men også af dokumentarprogrammer og danske udsendelser.

TvDanmark på sin side gjorde gældende, at bestemmelserne i lovgivningen er meget begrænsede, og at hovedspørgsmålet for lovgiver har været at reklamer klart skal kunne adskilles fra de almindelige udsendelser. Desuden er det ikke klart i lovgivningen defineret, hvad en udsendelse eller et tv-program er.

Radio- og Tv-Nævnet besluttede på dets møde den 19. marts - bl.a. på grundlag af tidligere kulturminister Elsebeth Gerner Nielsens udtalelser - at tv-stationer vil kunne producere - eller lade producere - også meget korte programmer. Der henvises til div. fodboldkampe, Tour de France og Big Brother - der altså alle kan opdeles. Specifikt nævnes at fsva. indkøbte serier som 'Temptation Island' så er det tvivlsomt, om der kan foretages en opdeling, men Nævnet "finder dog at kunne acceptere, at stationen udøver et passende skøn i så henseende".

På baggrund af denne afgørelse i Nævnet besluttede TvDanmark at ændre praksis. TvDanmark skønnede at der kunne ske en opdeling. Bl.a. fordi der efter hver "del" blev sendt rulletekster og fordi hver enkel del i TvDanmarks programoversigt optrådte som en selvstændig udsendelse.

TvDanmark peger også på, at TV 2 sender Morgen TV som én udsendelse - men afbrudt af reklamer.

Men den gik altså ikke for TvDanmark.

Radio- og Tv-Nævnet fastslog på dets møde i sidste uge, at TvDanmarks skøn går videre end det "passende skøn", som Nævnet fandt at kunne acceptere i henhold til afgørelsen af 19. marts 2002.

Nævnet mener, at der i realiteten sjældent vil herske tvivl om, hvad et afsnit af en konkret serie omfatter, men indrømmer at det er vanskeligt at beskrive på et generelt plan. Den manglende generelle beskrivelse legitimerer dog ikke TvDanmark 2s udsendelse af en ekstra reklameblot, skriver Nævnet i afgørelsen.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002