Kontakt os






 

Direktør efterlyser langsigtet mediepolitik
Onsdag 7. september 2005
Af Thomas Nielsen
 
Der mangler langsigtede beslutninger i dansk mediepolitik. Og ikke mindst stillingtagen til hvilken rolle medierne skal spille i samfundet. I stedet diskuteres petitesser, erklærer adm. direktør for Mediacom Nordic Group, Jonas Hemmingsen.
Det er yderst sjældent, at landets mediabureauer blander sig i den danske mediepolitik. Ja nærmest usædvanligt og for Mediacoms vedkommende er det aldrig sket før, skriver Berlingske Tidende.

Men ifølge Jonas Hemmingsen, adm. direktør for Mediacom Nordic Group, der rådgiver virsomheder om deres mediainvesteringer, er behovet for politisk fokus i medieudviklingen nu så presserende, at han tager bladet fra munden. Han mener digitaliseringen og teknologien fuldstændig vil opløse alle gængse rammer og forestillinger om medierne.

Han tror tillige, at definitionen af, hvad der er radio og tv vil smuldre - ligesom traditionel broadcasting vil afgå ved døden allerede i perioden for næste medieforlig - det vil sige fra 2007 til 2010.

"Om få år ser vi tv via nettet og mobiltelefonen. Derfor nytter det ikke, at politikerne fokuserer på de små ting eller hvorvidt, man kan få finansiering i den enkelte medieplatform. På den måde låser man sig fast ved at lave betingelser, der er baseret på de nuværende teknologier. Og det bliver aldrig visionært. I stedet skulle man hellere diskutere hvilke rammer man vil give de forskellige medier og hvilken rolle de skal spille i samfundet", siger Jonas Hemmingsen, der mener politikerne først og fremmest må indse, at en detaljeret medielovgivning er uholdbar i en tid, hvor nye platforme dukker op hvert år.

"Det er rent faktisk stenalderagtigt at blive ved med at lægge licens på nye platforme. Der vil jo komme nye platforme inden medieforligsperioden er udløbet", siger Jonas Hemmingsen, der mener, at regeringen må gøre det til en statslig opgave at sikre ordentligt public service tv og radio.

"Alternativt skal man gå hele vejen og sælge DR. Men det tror jeg ikke på. I stedet bør man finde en anden form for betaling end licensen, da licensen ikke holder i længden. Så gør det dog statsfinansieret", siger Mediacoms nordiske direktør, der efterlyser flere kanaler og ikke nye begrænsninger i de nye digitale universer.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002