Kontakt os






 

Udenlandsk interesse for ny DR-serie
om 'De Kongelige Juveler'

Tirsdag 13. december 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Både i Kina og Australien er der snart udsigt til at få Anna von Lowzows gennemgang af de kongelige ædelstenes historie på skærmen, og også Belgien, Norge, Finland, Estland og Luxembourg har allerede sikret sig serien 'De Kongelige Juveler', som Nordisk Film Production har produceret for DR.

Udover Kina, Australen, Belgien, Norge, Finland, Estland og Luxembourg har omkring 30 tv-stationer lige nu serien til gennemsyn. "Det er et usædvanligt højt tal,” forklarer Helene Aurø, der er chef for DR Internationalt Salg.

Noget af det der lokker i udsendelserne er, at det er de kongelige - Dronning Margrethe, Dronning Silvia af Sverige, Kronprinsesse Mary, Prins Henrik og Prinsesse Benedikte, der beretter om diademer, sjældne rubinsæt, perler og ædelstene og vores europæiske historie – fortalt via smykkerne.

”Samtidig med at udsendelserne fortæller den fascinerende historie om de historiske juveler, fortæller de også Europas historie og historien om krige og revolutioner. Der er røde tråde ud til hele verden, og derfor har vi også pæne forventninger til, at udlandets interesse for programmerne vil være stor, hvad den jo også allerede viser sig at være,” siger Helene Aurø.

Mange af tv-stationerne har vist Anna von Lowzows programmer tidligere – for eksempel serien ’En kongelig familie’ om ”Europas svigerfar”, Christian den 9., og Lowzows dokumentar om Karen Blixen. Derfor har nogen også købt juvelserien, allerede inden de har set den, da de kender den høje kvalitet af programmerne.

Der var i øvrigt 926.000 seere, der så det første afsnit af ’De Kongelige Juveler’ søndag på DR1, og nåede man ikke at være med fra starten, bliver de to programmer genudsendt henholdsvis tirsdag den 20. december og onsdag den 21. december – begge dage klokken 12.40 på DR1.


Foto: Til officielle kongelige begivenheder bærer Kronprinsesse Mary et historisk sjældent rubinsæt, som er med til at fortælle europahistorie. Mary medvirker i serien, som nu bl.a. skal vises i hjemlandet Australien. (Fotocredit: Nordisk Film)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002