Kontakt os






 

Flere DR-programmer når ud til en milliard
Mandag 12. juli 2004
Af Karsten Jensen
 
Kina, Japan og Hongkong viser stigende interesse for DRs tv-programmer. Kineserne har eksempelvis set udsendelse om Grønlands indlandsis, og japanerne kan købe DR-program på dvd om Arne Jacobsen.
Det mest sete afsnit af 'Krøniken' fik over 2.7 millioner danskere til at tænde for fjernsynet, men det er for intet at regne i forhold til, at en række DR-programmer nu potentielt kan ses af mere end en milliard.

Forklaringen skal findes i, at den nationale kinesiske tv-station, CCTV, er begyndt at købe flere programmer fra DR TV. I første halvdel af 2004 er det blevet til fem, og DR Salg planlægger for øjeblikket et fremstød i efteråret i Asien, som gerne skulle være med til at sende salget af danske tv-udsendelser i vejret på disse breddegrader.

"Vi oplever helt klart en stigende interesse fra lande som Kina, Japan og Hongkong, og det er markeder, vi forventer os meget af i de kommende år, da landene er i vækst," siger lederen af DR Salg, Helene Aurø.

I et land som Kina er det typisk dokumentarprogrammer om internationale forhold, der sælger, og salgsprocessen tager ofte lang tid, da et såkaldt 'censorship' først skal vurdere udsendelserne.

"Gertie Skaarups program 'Isens skjulte viden' om Grønlands indlandsis og Helle Løvgreens dokumentar 'Løb for livet', der prøver at give en forklaring på, hvorfor kenyanere løber så godt, er nogle af programmerne, der står foran at skulle vises på det nationale kinesiske fjernsyn," fortæller programsælger Henriette May Bjørn Nielsen fra DR Salg, der i november måned vil tage rundt og besøge kunder i Asien, som kunne tænkes at være interesserede i DRs programmer.

Japans nationale tv-station, NHK, køber to-tre titler om året, og her er det blandt andet journalisten Poul-Erik Heilbuths programmer, der sælger. For eksempel udsendelsen 'Det store babykrak' om de lave fødselsrater i de vestlige lande, som han producerede sammen med Dorthe Vest Andersen.

Derudover oplever DR Salg en pæn interesse fra japansk fjernsyn efter gamle DR-klip - og det kan være alt lige fra billeder af, hvordan danske kvinder kom på arbejdsmarkedet i 60'erne og 70'erne til uddrag fra det kongelige bryllup for nylig.

Japanerne er også stærkt interesserede i alt, der handler om dansk design og arkitektur, og i butikkerne har det sushi-glade folk også mulighed for at støde på DRs programmer.

Svend Erik Øhlenschlæger og Dorte Fals' program 'Myren, Svanen og Ægget' fra 2002 om Arne Jacobsen kan nemlig nu købes som dvd i landet med de 3400 øer og over 127 millioner indbyggere.

I Kina har DR Undervisning-redaktør Kirsten Emborgs serie 'Nyfødt' allerede igennem længere tid været til salg som vcd - dvd’ens forløber, som er et meget udbredt format i Asien.

Serien i fire dele handler om børns første tre måneder, og hvordan forældre forstår dem.

Kineserne dubber normalt DRs programmer, så de bliver oversat til det lokale sprog, hvorimod japanerne af og til får programmerne præsenteret på dansk med japanske undertekster.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002