Kontakt os






 

Kurs mod fjerne kyster
Onsdag 5. marts 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
TV 2-vært Mikkel Beha Erichsen er søn af søfareren Troels Kløvedal. Nu drager Mikke Beha Erichsen selv - sammen med hans familie - ud på rejseeventyr til søs i en ny TV 2-programserie med titlen 'Kurs mod fjerne kyster'.


Som søn af Troels Kløvedal har Mikkel Beha Erichsen fået bølgeskum, saltvand og eventyr ind med modermælken. Mikkel sejlede som barn havene tynde på Nordkaperen sammen med sin far, og i sit voksne liv har han fortsat historien og taget sin egen familie med til søs.

Nu drager Mikkel og familien endnu engang ud på eventyr, og denne gang inviterer han TV 2's seere med, når tv-værten stævner ud på familiens sejlskib Havana med den nye programserie 'Kurs mod fjerne kyster', der har premiere tirsdag den 18. marts kl. 20.00 på TV 2.


Sørejse på 8.000 sømil

Når Havana slipper fortøjningerne i København, er det med Mikkels ældste søn, Emil på 23 år, som skipper og lillebror Theis på 20 år som førstestyrmand. De to drenge skal ud på en tre år lang jordomsejling, og hele familien er med fra start, når første del af rejsen går de 8.000 sømil fra Danmark til Stillehavssiden af Costa Rica i Mellemamerika.

Eventyret tager dem på tværs af store oceaner - til Sydamerikas smukke kyster med regnskove, salsamusik og en overvældende gæstfrihed. De vil gå på opdagelse på fjerne øer og udforske en undersøisk verden, man kun finder på disse himmelstrøg. De vil sejle igennem den fascinerende Panamakanal og ud i Stillehavets enorme dønninger, hvor hvalerne og kæmperokker boltrer sig.


Klogere på verden

Når 'Havana's anker bliver kastet i en ny bugt, eller fortøjningerne bliver sat i et nyt lands hovedstad, vil Mikkel Beha drage i land for at møde de mennesker, der bor der. Igennem et langt liv med rejser har Mikkel lært at komme tæt på mennesker og møde dem, hvor de er.

Både Mikkel Beha og seerne bliver klogere på den store eksotiske verden, men også til tider farlige verden, når Mikkel f.eks. besøger Venezuelas hovedstad, Caracas, hvor der begås 50 mord i døgnet.

Mikkel og hans familie elsker livet på havet, men også alt det, der findes under havoverfladen. Med helt unikke optagelser kommer seerne med ned i den fantastiske undersøiske verden, som familien har brugt en stor del af livet på at udforske.

"Vi kommer med derhen, hvor de glittede rejsekataloger slutter, og hvor det virkelige eventyr begynder. For på en sørejse som denne ved ingen, hvad der dukker op bag den næste bølgetop, hvad der lurer af farer, eller hvilke nye spændende historier og mennesker Mikkel og hans familie møder undervejs. Det er en helt unik måde at rejse på og være sammen på, og det er Mikkels klare opfattelse, at man bliver meget klogere af at møde verden end bare at læse om den. Det er livets skole, og det er både fascinerende og inspirerende at følge familien til søs," siger TV 2-redaktør Mikkel Dyrting.


Kom tæt på

'Kurs mod fjerne kyster' består af otte programmer, hvor seerne er med Mikkel og hans familie på rejsen, der går fra Københavns havn og slutter på Costa Ricas Stillehavskyst.

Programrækken er ikke bare en fortælling om sejlads, palmestrande og eksotiske folkeslag. Det er også et indblik i Mikkels tilværelse, når han bare er sig selv med sin familie, og en fortælling om en familie, der har sat sig for, at livet kan leves anderledes.

Det er Mikkel, der er fortælleren hele vejen igennem.


Foto: Mikkel, Emil, Alfred, Theis og Marian drager ud på eventyr i TV 2's nye programserie 'Kurs mod fjerne kyster'. (Fotograf: Finn Hageman / TV 2)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002