Kontakt os






 

Udlandet har bud efter 'Borgen'
Tirsdag 19. oktober 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Tv-stationer fra flere verdensdele har lige nu dramaserien 'Borgen' til gennemsyn. Norge er gået i gang med at vise den, og Island har netop købt serien. Russere, sydkoreanere, japanere, franskmænd og canadierne vil måske også snart tale om Birgitte Nyborg, Katrine Fønsmark og alle de andre hovedpersoner i 'Borgen'.
Efter at serien for nylig fik den prestigefyldte ’Prix Italia’-statuette for ’bedste dramaserie’ oplever DR Internationalt Salg for øjeblikket en massiv interesse fra udenlandske tv-stationer, der gerne vil have ’Borgen’ til gennemsyn og overvejer at købe den.

”Vi har netop haft serien med på den store tv-salgsmesse Mipcom i Cannes, hvor tv-indkøbere havde mulighed for at se første afsnit af serien. Her blev den første interesse vakt, og bagefter har vi fået en række henvendelser fra stort set hele verden fra indkøbere, der gerne vil se mere, inden de endeligt beslutter sig,” forklarer chefen for DR Internationalt Salg, Helene Aurø.

Norge er allerede gået i gang med at vise ’Borgen’ mandag aften, og Island har netop købt serien af DR. Derudover har Frankrig, Belgien, Italien, Letland, Japan, Nederlandene, Rusland, Canada, Tyskland og Sydkorea bedt om at få serien ’Government’, som den hedder på engelsk, til gennemsyn. Det samme har en indkøber, som overvejer at vise serien ind over flere østeuropæiske lande.

”Det er en endog meget bred og spredt interesse, der er for serien, og flere af indkøberne har sagt, at de finder kvaliteten meget høj. Samtidig understreger de, at der jo er politik og politiske spil alle vegne, og at serien derfor som udgangspunkt er interessant for dem,” siger Helene Aurø.

’Borgen’ har netop været vist på tv-festivalen Scénaristes en Seriés i den franske by Aix-le-Bains, og den er også med på FIPA-festivalen i Biarritz i Frankrig i starten af 2011.

”Det er meget bevidst, at vi prøver at lancere ’Borgen’ på nogle af Europas store tv-festivaler. Og at serien allerede inden den danske premiere modtog en ’Prix Italia’ har betydet, at ’Borgen’ på forhånd er blevet blåstemplet, og er noget, indkøberne gider beskæftige sig med. Der er ellers hundredvis af dramaserier at vælge imellem, men festivaldeltagelsen og priser giver omtale af serien,” forklarer Helene Aurø.

Herhjemme kigger et sted mellem 1,4 og 1,5 millioner med hver søndag, når ’Borgen’, som Adam Price er hovedforfatteren bag, bliver sendt. Derudover ser Grønland og Færøerne også med hver søndag.

I Norge blev første afsnit af serien i mandags set af hver femte nordmand (19 procent) med fjernsynet tændt klokken 21.30 og en time frem. Det svarer til 327.000 seere.



Foto: 'Borgen' er en dramaserie på 20 afsnit om det politiske spil om magten i dagens Danmark – og om de personlige omkostninger og konsekvenser, som spillet har for de involverede parter, både på og omkring den. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)






Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002