Kontakt os






 

Kina køber DR-programmer
Onsdag 17. december 2003
Af Karsten Jensen
 
De flere end én milliard kinesere får oftere og oftere mulighed for at se tv-programmer fra DR på deres skærme. De seneste par år har DR Salg nemlig oplevet en stadig stigende interesse for danske tv-programmer i såvel Kina som Hongkong. Indtil videre er henved 20 DR-producerede programmer - eller udsendelser vist på DR, også blevet sendt i 'Riget i Midten' og i den tidligere britiske kronkoloni.
Kineserne og beboerne i Hongkong har blandt andet kunnet stifte bekendtskab med designeren og arkitekten Arne Jacobsen i Svend Erik Øhlenschlæger og Dorte Fals' program 'Myren, Svanen og Ægget'.

Poul Erik Heilbuth og Hans Bülows prisbelønnede dokumentarprogram 'Afrika - kontinentet, der sov over sig' og Poul Erik Heilbuth og Dorthe Vest Andersens dokumentar 'Det Store Babykrak' om det faldende antal fødsler i de vestlige lande, er også dukket op på tv-skærmene mod øst.

Det samme er eksempelvis Frank Esmann-programmet 'Noahs Ark' om kloning og flere DR Derude-udsendelser fra Århus. For eksempel er Steen Jensens program 'En go' sild' om fiskeindustrien, og Steen Jensen og Mette Korsgaards udsendelse 'De Danske Tømmermænd' om problematiske tømmerhandler også blevet vist i Kina, hvor det både er det statslige fjernsyn CCTV, kabel- og satellitstationer, der køber dansk.

"Jeg er netop kommet hjem fra Kina, og det er meget tydeligt, at de synes, at alt vestligt er interessant. De vil gerne forstå os, og derfor kom der ønsker om at købe udsendelser inden for områder som livsstil, mad, rejseprogrammer, videnskab, teknologi, undervisning og programmer om medicin og helbredelse," forklarer programsælger Henriette May Bjørn Nielsen fra DR Salg.

Hun mærker dog tydeligt, at kineserne ikke interesserede i meget kritiske programmer, og samtidig skal der helst ikke være for mange ’snakkende hoveder’ i udsendelserne, da kineserne dubber programmerne og lægger kinesisk tale ind over den danske snak.

Kirsten Emborgs fem år gamle serie, 'Nyfødt', der handler om børns første tre måneder, og om hvordan forældre forstår deres børn, har klaret sig særligt godt i Kina. Udover at have været vist i kinesisk fjernsyn, er serien i fire dele også blevet udgivet på VCD - DVD'ens forløber - som er et ret udbredt format i Asien.

Også i TV-Byen mærker DR til kinesernes voksende interesse for dansk fjernsyn. Igennem det seneste halve år har der været adskillige gæster fra tv-stationer i de forskellige kinesiske provinser på rundvisning i TV-Byen.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002