Kontakt os






 

Ny serie på DR2: OBLS - Oplysning om Bøsser og Lesbiske til Samfundet
Torsdag 9. januar 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Danmarkshistoriens største undersøgelse af homoseksuelles liv. En række kendte og ukendte danske homoseksuelle. Og en ikke helt almindelig frisørsalon. Det er nogle er ingredienserne i otte programmer med titlen OBLS - Oplysninger om Bøsser og Lesbiske til Samfundet. Serien starter i morgen fredag kl. 21.25 på DR2
DR2 sendte i starten af 2001 den prisbelønnede programserie OPS - 'Oplysning om Perkerne til Samfundet'. Programmets tone og indhold medførte en kraftig debat i de danske medier, og mange af de medvirkende er i dag talsmænd og rollemodeller for danskere af alle farver.

Nu er DR2 og Axel Film parat til at gøre det igen. Og denne gang gribes der fat om roden på den homoseksuelle nælde. 16 kendte og ukendte danskere fortæller i otte programmer bl.a. om at springe ud som homoseksuel, om fordomme, om arbejde og om kærlighed & sex.

Programmerne er, ligesom i OPS, en god blanding af alvor og humor med øjenåbnende faktuelle oplysninger og personlige beretninger fra mere eller mindre kendte danskere kombineret med en række underholdende sketches, hvor tingene sættes på spidsen og vendes på hovedet i jagten på den fulde homo-sandhed.

Programmerne holder en minoritet op foran den danske befolkning og viser, hvordan de har det, og hvordan vi behandler dem. De bliver således også et spejl på danskheden og alle os andre.

"Jeg er glad og stolt over, at så mange fantastiske mennesker har valgt at medvirke i OBLS og være turguider på en rejse ind i den homoseksuelle verden", siger Axel Boisen, som er producenten bag programmerne.

I alt fortæller 16 homoseksuelle danskere om deres personlige erfaringer. Blandt de mere kendte medvirkende findes bl.a. Bjørn Lomborg, Minna Grooss, Torben Lund, Louise Frevert og Klaus Bondam, der alle taler åbenhjertigt om deres liv som homoseksuel. Derudover kan udsendelserne prale af at kunne offentliggøre resultaterne fra Danmarkshistoriens største ”homoundersøgelse”. Det er analysefirmet Catinét Research, som har stillet over 1.600 homoseksuelle mere end 120 spørgsmål.

OBLS er en blanding af det seriøse og underholdende. Det sidste finder man i Frisørsalon Fernando, hvor Bjørn og Benny gør, hvad de kan for at leve op til fordommene om mandlige frisører. Det gælder bl.a. om at huske håndledet.

Blandt kunderne i salonen findes bl.a. Keld og Hilda Heick, Anders Lund Madsen, Sofie Lassen-Kahlke (billedet) og Jørgen de Mylius, som efter en samtale med Bjørn eller Benny kaster sig ud i et velkendt ABBA-nummer, så ironien løber ned ad fjernsynsskærmen. Bl.a. byder første program på Signe Svendsen og ”The Winner Takes It All ”.

- - -

Foto: I det første OBLS-program giver Sofie Lassen-Kahlke sin fortolkning af Dancing Queen. Fotograf: Jakob Schaumburg











Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002