Kontakt os






 

Hobro - en liga for sig
Tirsdag 14. oktober 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR1 har i fire måneder været tæt på folkene i Hobro Idræts Klub i en tid, hvor forandringerne har været massive i den lille klub, der sensationelt kan skrive 'Superliga' på visitkortet. Det er der kommet en tv-serie ud af på tre afsnit. Første afsnit sendes onsdag den 22. oktober.
De fleste regnede med, at Hobro Idræts Klub ville blive ydmyget, da de rykkede op i Superligaen og pludselig skulle møde landets bedste fodboldhold. For de fleste af klubbens spillere, trænere og ledere er fodbold et deltidsjob ved siden af deres 'rigtige' job som gymnasielærer, betjent, landmand, højskolelærer, bankelev osv. Men nu ligger Hobro med i toppen af Superligaen efter sejre over bl.a. FCK og Brøndby.

Siden maj måned har DR på nærmeste hold fulgt den lille forenings folk i kampen for at fastholde klubbens værdier om det hele menneske, mens de ruster sig til at konkurrere på højeste niveau. Det er der kommet tre programmer ud af med titlen 'Hobro - en liga for sig', oplyser DR i dag.

Serien følger Hobro, fra de taber 1. divisionskampen mod Vejle, så oprykningen, der før syntes sikker, pludselig er i fare. Seerne kommer med i omklædningsrummet, til de lukkede møder, med spillere på arbejde og hjemme hos familien. Tv-serien følger kontraktforhandlinger, spillerkøb og ombygningen af Hobros hjemmebane DS Arena.


Kan fællesskabet overleve i Superligaen?

Klubbens overraskende gode resultater er iflg. holdets anfører Mads Justesen ikke tilfældig. I første afsnit fortæller han, at det i høj grad skyldes klubbens sammenhold og værdier:

"Tingene kan forstærkes helt vanvittigt, når man har fået skabt nogle bånd og nogle værdier imellem hver enkelt spiller, der bare gør, at man vil gør alt for de andre", siger Mads Justesen, der til dagligt er gymnasielærer og derudover driver et landbrug sammen med sin bror, der er assistenttræner i klubben.

Sportschefen Jens Hammer, der til daglig er skolelærer, har frygtet den dag, klubben måtte rykke op.

"Vores organisation er slet ikke gearet til Superligaen, og jeg er bange for det med pengene. Vi kommer op på et niveau, hvor vores fællesskab og foreningsånd bliver sat under maksimal pres.", siger Jens Hammer.


Mere i løn - eller nye spillere?

Anfører Mads Justesen og sportschef Jens Hammer har begge været aktive i klubben i mange år. Tidligere spillede de sammen, nu - 12 år senere - er de chef og ansat.

Ligesom en række andre spillere ønsker Mads Justesen at få mere i løn, fordi han har brug for gå ned i tid på gymnasiet for at kunne holde til at spille Superligafodbold. Nu står Jens med et dilemma. Hvis han giver de gamle spillere en stor lønforhøjelse er der ikke råd til de nødvendige forstærkninger.

"Nogle af vores egne forlanger en løn, der gør dem så dyre, at det rent faktisk er nemt for mig at erstatte dem, med spillere fra andre klubber", fortæller Jens Hammer.

"Det kan jo få kæmpe betydning for fællesskabet, hvis der kommer en masse nye spillere ind og de gamle spillere ikke længere kan få spilletid… og uden et stærkt sammenhold har vi ikke en chance i Superligaen", fortæller Mads Justesen.

'Hobro - en liga for sig' sendes onsdag klokken 20.30 på DR1 i ugerne 43-45 - første gang den 22. oktober 2014 kl. 20.30 på DR1



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002