Kontakt os






 

Tv-Oscar til 'Den dyre støtte'
Mandag 14. marts 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR Dokumentars udsendelse 'Den dyre støtte', som tidligere har modtaget en Prix Italia, løb med hæderen og de 100.000 kroner, da Billed-Bladets Tv-Oscar blev uddelt fredag aften.
For femte år i træk sikrede et DR-program sig fredag aften den velrenommerede Tv-Oscar og de 100.000 kroner, som Billed-Bladet hvert år uddeler til et tv-dokumentarprogram, der bygger på kvalitet, engagement og professionalisme, som det hedder.

Årets vinder blev DR Dokumentars udsendelse 'Den dyre støtte', som Poul-Erik Heilbuth og Marian Mide har tilrettelagt, og Morten Krüger har redigeret. Programmet følger i sporet på EU-støtten, og fortæller hvilken pris eksempelvis den fattige sukkerbonde i Sydafrika eller mælkeproducenten i Den Dominikanske Republik betaler, fordi EU’s landmænd er på landbrugsstøtten. Ifølge programmet får hver EU-landmand i gennemsnit 130.000 kroner om året.

Tv-Oscaren blev uddelt ved en prisfest på Hotel d’Angleterre i København fredag aften, og vinderen er blevet udpeget af en komité, der blandt andet bestod af kulturminister Brian Mikkelsen, forfatteren Lise Nørgaard, filminstruktørerne Bille August og Søren Kragh-Jacobsen, komponisten Bent Fabricius-Bjerre, cand. mag. Preben Wilhjelm og Billed-Bladets chefredaktør, Anders Thisted. Ganske ekstraordinært var samtlige syv nominerede programmer til Tv-Oscaren i år fra DR.

Ifølge dommerpanelet faldt valget på 'Den dyre støtte', fordi programmet er så dybdeborende, veldokumenteret og velafdækket, som det er.

DRs konstituerede programdirektør Jette Husum kalder det for "noget af en bedrift", at der i år kun var DR-programmer blandt de syv nominerede til prisen, og at DR dermed nu har fået TV-Oscaren fem år i træk.

"Jeg kan ikke være andet end rigtig godt tilfreds, og det glæder mig også, at det var meget varierede programmer, som var nominerede. Det var lige fra EU-støttens betydning for ulandene over lokalplaner til narkoprostitution og et portræt af Jens Otto Krag. DR har hele tiden fastholdt, at dokumentarprogrammerne er en central del af public service, og at vi vinder denne pris - igen i år - giver også perspektiver for fremtiden," siger Jette Husum.

'Den dyre støtte' har allerede modtaget flere priser, blandt andet den prestigefyldte Prix Italia ved den 56. internationale konkurrence for radio-, tv- og webproduktioner på Sicilien i september sidste år.

Sidste år var det DR-serien 'Indvandringens historie' af Øjvind Hesselager og Jakob Gottschau, der fik Tv-Oscaren, og i forfjor var det Per Wennicks 'Æblehovedet og kommandanten', der løb med de 100.000 kroner og den særlig Oscar-statuette, hvor Hugin og Munin er afbilledet.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002