Kontakt os






 

TV 2 åbner kontor i Syrien - som den første vestlige tv-station
Onsdag 16. marts 2016
Af Redaktionen
 
Danmark er på vej til at gå i krig mod Syrien - i strid med Folkeretten. Alligevel har de syriske myndigheder givet TV 2 tilladelse til at oprette et korrespondentkontor i Syrien og udstedt permanent visum til Rasmus Tantholdt og to andre medarbejdere fra TV 2.


Syrien har ikke bedt Danmark om at sende danske F-16 fly afsted for at bombe i Syrien, og det strider dermed med Folkeretten, når et flertal i Folketinget alligevel vil sende danske kamply afsted til en base i Tyrkiet for at bombe i det krigshærgede Syrien.


TV 2 tættere på virkeligheden i Syrien

Som den eneste vestlige tv-station har TV 2 nu åbnet et korrespondentkontor og fået permanent visum i Syrien, oplyser TV 2 i dag i en pressemeddelelse.

"Krigen i Syrien har kostet 250.000 mennesker livet, har drevet op imod ti millioner mennesker på flugt og har haft konsekvenser langt ud over landets grænser. Hele verden følger udviklingen i Syrien, men langt de færreste medier, der rapporterer om krisen, er selv til stede i landet. Efter lang tids forarbejde kan vi nu - som den eneste vestlige tv-station i verden - åbne et korrespondentkontor i hovedstaden Damaskus. Det er en helt unik mulighed. Denne tilstedeværelse i Syrien bringer os tættere på virkeligheden og udviklingen i landet, og det er noget af det allervigtigste for en nyhedsredaktion," siger TV 2's nyhedsdirektør, Mikkel Hertz.

Med et korrespondentkontor og et permanent visum bliver det meget lettere for TV 2 at komme ind i Syrien – og muligt at være i Syrien i så lange perioder, som TV 2 måtte ønske det.


Rasmus Tantholdt rapporterer fra Syrien

Det er TV 2-korrespondent Rasmus Tantholdt, der har rejst meget i Syrien i de seneste år, som sammen med producer Claus Borg Reinholdt, en TV 2-fotograf og lokale hjælpere vil bemande korrespondentkontoret i Damaskus i perioder. Tantholdt er netop i disse dage i Damaskus, og han glæder sig til de forbedrede muligheder for at dække udviklingen i Syrien.

"Med et kontor i Damaskus kommer vi tættere på begivenhederne og sandheden og har dermed også et bedre udgangspunkt, når vi skal filtrere den propaganda, der strømmer ud fra alle parter i krigen. Ikke mindst fra det syriske styre," mener Rasmus Tantholdt. Han understreger, at han er fuldt bevidst om, at det syriske styre forsøger at påvirke vestlige mediers journalistik.

"Det er noget, vi er meget opmærksomme på. Optimalt skulle man have et kontor i både Islamisk Stats selvudråbte hovedstad Raqqa, i Aleppo, hvor flere forskellige oprørsgrupper kæmper, og i Damaskus for at kunne dække konflikten fra alle sider. Desværre er det umuligt. Der er alt for farligt at begive sig ind i de områder, som terrorbevægelsen Islamisk Stat kontrollerer, og det er for risikabelt at have en fast base de steder, der kontrolleres af andre oprørere," siger Rasmus Tantholdt.

Den erfarne TV 2-udenrigskorrespondent og hans kolleger og hjælpere får kontor i et relativt fredeligt område i Syriens hovedstad, oplyser TV 2 videre.

"Der er altid en risiko ved at opholde sig i et land i krig, men vi bor i et kvarter i Damaskus, der er meget fredeligt i forhold til, hvordan situationen er mange andre steder i landet," siger Rasmus Tantholdt.

Etableringen af TV 2's korrespondentkontor i Syrien sker kort tid efter, at TV 2 og korrespondent Simi Jan etablerede kontor i Tyrkiets største by, Istanbul.


Foto: Rasmus Tantholdt på TV 2s kontor i Syrien - fotograferet onsdag 16. marts. (Foto: Claus Borg Reinholdt / TV 2)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002