Kontakt os






 

TV 2 salg giver revner i politisk aftale
Tirsdag 10. maj 2005
Af Karsten Jensen
 
Uenigheden mellem regeringen og Dansk Folkeparti er nu blusset op i sagen om salget af TV 2. Hidtil har de tre partier indgået medieforlig, men Dansk Folkeparti vil ikke længere bakke op om medieforliget og kan ikke længere sikre regeringen flertal. Årsagen til Dansk Folkepartis brud er kulturminister Brian Mikkelsens (K) håndtering af TV 2-salget og at statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) ikke vil overflytte TV 2-salget fra Kulturministeriet til Finansministeriet. De radikale og Socialdemokratiet opfordrer til nye forhandlinger.
Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkeparti udtaler:
”Regeringen har valgt at opsige medieaftalen med den måde, de har håndteret situationen omkring TV 2. Så der er ikke noget medieforlig”.

Kulturministeren stiller sig ifølge TV 2 Nyhederne sig undrende over for Dansk Folkepartis udtræden idet han mener regeringen har opfyldt alle aftaler med partiet.

Ifølge Ritzau siger den radikale medieordfører, Simon Ammitzbøll at det er ”en uholdbar situation”, og opfordrer til forhandlinger om et nyt medieforlig.

”Vi kan ikke leve med, at der ikke længere er et fast aftalegrundlag for dansk mediepolitik”, siger Simon Ammitzbøll til Ritzau.

Han forklarer, at når medieforliget er faldet på gulvet bliver ikke alene salget TV 2, men også den fremtidige digitalisering af tv og radio bliver sat på standby.

”Alt det her, der jo så bare er sat på standby, fordi kulturministeren og Dansk Folkeparti er kommet op at slås”, fortsætter Ammitzbøll, der ikke ser noget problem i at Brian Mikkelsen fortsat håndterer privatiseringsprocessen af TV 2.

Socialdemokratiet kræver en fireårig fredningsaftale af TV 2 for at indgå forlig med regeringen og oplyser ikke om man efter en fredningsperiode agter at sætte TV 2 til salg igen. Socialdemokraterne har også forbedringskrav med hensyn til portostøtte, lokalradio- og tv.

Socialdemokratiets medieordfører, Mogens Jensen, siger:
”Man kan forestille sig - når nu regeringen ikke kan og vil sælge TV 2 for øjeblikket - at vi kunne blive enige om at give TV 2 arbejdsro i hvert fald fire år frem i tiden. Og så må man jo efter det se, hvad der så skal ske”.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002