Kontakt os






 

Ingen VPN-blokering af Netflix
Tirsdag 6. januar 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Flere medier fortalte i går, at Netflix er på vej med at oprette grænsebomme, dvs. lægge blokeringer ind overfor de VPN- og DNS-tjenester der kan benyttes til at se fx amerikansk Netflix i Danmark. Netflix afkræfter i dag historien.
Den produktansvarlige hos Netflix, Chief Product Officer Neil Hunt, siger til recordere.dk, at historien ikke er sand. Det er simpelthen en and.

Den tekniske forklaring på hvad der ledte til historien om en mulig systematisk udelukkelse af de VPN- og DNS-tjenester, som benyttes til at omgå geografisk blokering, er lidt lang - men den kommer her:

Når Netflix benyttes på mobil, i områder med langsomme og ustabile internetforbindelser, så er der brug for en robust afspiller. I den forbindelse lavede Netflix forleden nogle ændringer i afspilleren til Android, så den - i tilfælde af at DNS-serveren ikke svarer indenfor 4 sekunder, der skulle afspilleren i stedet lave 'fallback' til Googles DNS-tjeneste.

Googles DNS har nemlig vist sig både hurtig og stabil verden over. Men en bivirkning af dette er Netflix-brugere, med en langsom DNS-tjeneste til VPN, kan risikere at afspilleren kobler sig op til Netflix servere via Googles DNS i stedet, og så virker 'VPN-tricket' ikke længere.

Alt iflg. Neil Hunt fra Netflix.

Recordere.dk skriver videre, at der dog sker en udelukkelse af bestemte IP-adresser via en 'sort liste'. Alle udbydere skal blokere de servere, der optræder på denne liste, men de VPN- og DNS-tjenester, der benyttes til at omgå geografisk blockade, optræder kun sjældent optræder på denne liste. De gør nemlig alt, hvad de kan for netop ikke at havne på listen, da det betyder udelukkelse fra mere end Netflix.




Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002