Kontakt os






 

DR vært for internationalt møde om public service
Onsdag 2. juni 2004
Af Karsten Jensen
 
Internationale medieforskere og mediefolk mødes i de kommende dage - fra den 3.-5. juni - i København og Århus for at drøfte public service og den rolle, public service spiller.
Konferencen er arrangeret af RIPE, som er en organisation af nordiske og nordamerikanske medieforskere og mediepraktikere - fortrinsvis ansvarlige for strategisk planlægning og udvikling, mens DR og Institut for Informations- og Medievidenskab (IIM) på Aarhus Universitet er værter for konferencen.

Den første af de tre dage holdes i Radiohuset i København, mens de to sidste dage foregår hos IIM på universitetet i Århus.

På konferencen vil deltagerne blandt andet skulle drøfte, hvorfor det stadig er vigtigt, at public service-stationerne findes, ligesom de også skal se nærmere på, hvilke muligheder og trusler, der ligger og lurer for public service i fremtiden.

Et andet tema på konferencen er det, der internationalt kaldes 'The Cultural Commons' - nemlig public service-stationernes rolle i forhold til at skabe, støtte og udvikle kulturelle fællesskaber. Hos DR kan det for eksempel handle om, hvordan DRs nyheder og DR TV-Drama orienterer sig i forhold til ’de kulturelle fællesskaber’ - d.v.s. hvordan kan man i et samfund, præget af segmenterede fællesskaber, etniske, sociale og kulturelle forskelle, præsterer nyheder og dramaproduktion, som kan engagere og optage mennesker på tværs af disse skel? For kan man overhovedet det, uden at henfalde til traditionelle eller overlevede idealer om en national enhedskultur?

Blandt oplægsholderne på konferencen er for eksempel Arne Wessberg, der er præsident for EBU (European Broadcasting Union), DRs generaldirektør Christian S. Nissen, DRs nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen, chefen for DR TV-Drama Ingolf Gabold, professor Stig Hjarvard og en række medieforskere.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002