Kontakt os






 

Arne Notkin truede kritiker med tæsk
Fredag 10. juni 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Da chefredaktør for filmmagasinet Ekko, Claus Christensen, var gæst i DR2s debatprogram 'Deadline', blev Claus Christensen truet med tæsk af selve chefen for DR2, Arne Notkin. Da udsendelsen var forbi, gik Notkin hen og prikkede Claus Christensen i brystet med pegefingeren og sagde: "Du skal passe på!" Diskussionen mellem de to fortsatte ned ad gangen, og pludselig knyttede Notkin næven: "Jeg kan banke dig! Men det vil jeg ikke gøre", sagde Arne Notkin. Det skriver B.T. og Jyllands-Posten i dag.
Claus Christensen har i filmmagasinet Ekko kritiseret Arne Notkins beslutning om ikke at vise den prisvindende og anmelderroste dokumentarfilm 'Defamation', der rejser spørgsmålet om, hvorvidt jøder er for hurtige til at trække antisemitismekortet, når de bliver udsat for kritik.

Produktionen er støttet af DR, men Arne Notkin lod filmen ligge og samle støv i årevis, og programsatte først filmen, da filmmagasinet Ekko kritiserede sagen.

Arne Notkin sørgede dog for, at der lige efter 'Defamaton' blev sendt en pro-israelsk og pro-zionistisk film, hvis budskab var, at antisemitisme er et stigende problem i verden.

Arne Notkin er selv jøde og aktiv i Mosaisk Trossamfund og Dansk Zionistforbund. Mens Notkin har været kanalchef for DR2, har DR2 sendt 45 timers udsendelser om Israel og jødernes historie. Men Notkin syltede altså i flere år en 90 minutter lang kritisk udsendelse om Israel.

I debatten i 'Deadline', der fandt sted den 14. april, beskyldte Notkin Claus Christensen for at mistænkeliggøre ham pga. hans jødiske baggrund.

Filmmagasinet Ekko fortæller nu, hvad der skete før og inden kameraerne blev tændt i 'Deadline'-studiet.

Ifølge artiklen var Notkin ophidset, allerede inden programmet begyndte, og pressede Deadline-vært Adam Holm til at ændre i sit oplæg inden debatten.

Efter udsendelsen var slut, gik Notkin hen til Claus Christensen, og ifølge Ekko prikkede Notkin ham i brystet med en pegefinger og sagde: "Du skal passe på". Kanalchef Notkin fortsatte, da han og Claus Christensen forlod studiet og gik ned ad en gang: "Jeg kan banke dig," truede Notkin. Lidt efter sagde han dog: "Men det vil jeg ikke gøre.".

Claus Christensen blev temmelig forskrækket over episoden. "Han løftede sin knyttede næve, og det var helt tydeligt ikke en joke," siger Claus Christensen til Ekko, og fortsætter: "Jeg har forståelse for, at det er et ømtåleligt emne for ham, men det var en paradoksal oplevelse at blive inviteret til en debat af DR2 og bagefter blive truet med øretæver af kanalens egen chef."

Arne Notkin kan ikke genkende hændelsesforløbet. Til Jyllands-Posten i dag siger han: "Claus Christensen og Ekko står for en syg, løgnagtig og udokumenteret personhetz mod mig. Jeg har ingen yderligere kommentarer."

Overfor B.T. afviser Notkin, at episoden overhovedet har fundet sted. "Det er en svinsk, løgnagtig og udokumenteret personhetz, som Ekko fører", siger Arne Notkin.

Claus Christensen siger, at han står 100 pct. ved, at Notkin har truet ham med tæsk.

"Jeg har ingen grund til at finde på sådan en historie," siger Claus Christensen til B.T. og til Jyllands-Posten siger han: "Det, at Arne Notkin kalder mig syg, hænger meget godt i tråd med hans adfærd."



Debatten i 'Deadline' kan ses her:
http://www.youtube.com/watch?v=Oq-tEMVvBVY


Foto: Chef for DR2 Arne Notkin. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002