">



Kontakt os






 

Livet ud ad landevejen
Mandag 7. juli 2014
Af Karsten Jensen
 
Ny sommerserie på DR2 undersøger to-somheden i dens forskellige afskygninger, når 24 mennesker i hver deres program, inviterer deres helt særlige "anden" på en køretur i sommerlandet. Første gang om en uge - mandag den 14. juli.


"Du har nikket mig en skalle" - siger Knud Romer til sin kone Andrea i første program i sommerserien 'Livet ud ad Landevejen'. Knud Romer har inviteret sin elskede kone Andrea ud på en køretur for at tale om deres ægteskab - om kærligheden, kriserne og skænderierne i deres 14 års parforhold. Køreturen skal - proklamerer Romer - ende med en sejltur, fordi 'det hader Andrea'.

Det siges at vi lever i individualismens tidsalder, men alligevel har vi brug for hinanden og et behov for at være sammen med andre. Derfor finder vi sammen i alle mulige slags makker-skaber, hvor vi lærer at leve med den andens dårlige sider fordi lige præcis den 'anden' har noget vi drages af. Det kan være i et stærkt partnerskab med en ægtefælle, en kollega, en ven eller et familiemedlem.

DR2's sommerudsendelser undersøger, hvad det er makkerskaber, ægteskaber, venskaber og 'familieskaber' mellem to mennesker kan - hvordan de opstår og består - hvad de betyder for os - og hvad der kan få dem til at bryde sammen.

Over hele sommeren 2014 vil personer fra dansk politik, erhvervs-, ånds- og kulturliv, som har et særligt makkerskab - derfor invitere en særlig anden ud på en køretur i sommerlandet for at tale om deres indbyrdes relation.

Tv-værten Anders Lund Madsen har inviteret sin gode ven gennem mere end 25 år, journalisten Mads Kastrup på en tur i sin bil. Her kommer de tættere på, hvad der er helt særligt i deres venskab, men også på den krise, der gjorde, at de ikke så hinanden i otte år.

Sussi og Leo taler om et langt ægteskabs op og nedture og om de børn de aldrig fik. Søs Fengers søn August (Eloq) får fortalt sin mor en sandhed om sin opvækst, Huxi Bach indrømmer at Karen Thisted er irriterende, Erik og Emilie Brandt taler om at være venner selvom man er far og datter og Naser Khader og Pia Kjærsgaard diskuterer hvad det vil sige at være dansk, mens de kører ned ad Nørrebrogade - et sted hvor ingen af dem kan stige ud af bilen.

Herudover medvirker følgende: Nikolaj Nørlund og Niels Skousen, Rasmus Walther og Anders Walther, Vibeke Windeløw og Kirsten Jacobsen, Peter Mygind og Julius Mygind, Ida Auken og Lotte Mørk, Özlem Cekic og Bent Melchior, Michael Elmgreen og Ingar Dragset, Anne Grethe Bjarup Riis og Trine Appel, Morten Albæk og Søren Høy, Tor Nørretranders og Peter Bastian, Manu Sareen og Sabeena Sareen, Pernille Højmark og Dorthe Høgh, Lisbeth Zornig og Karen Gjesing, Morten Sabroe og Do Windfeldt, Jim Lyngvild og Morten Tirssøn, Michael Wullf og Anders Morgenthaler, Majse Njor og Hugo Steinmetz.

'Livet ud ad landevejen' er en sommerserie på 24 programmer, der sendes mandag til torsdag i juli og august kl. 22.00 på DR2 - første gang mandag den 14. juli.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002