Kontakt os






 

Nauntofte hængt ud som 'rød lejesvend'
Mandag 20. september 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Ingen - ikke engang Erhard Jacobsen - har nogensinde i de 30 år Jens Nauntofte har arbejdet for DR, kaldt Nauntofte for en 'rød lejesvend'. Men søndag aften på DR2 blev Jens Nauntofte godt og grundigt hængt ud som 'rød lejesvend'. Nauntofte overvejer nu at hive DR i Pressenævnet.

Journalist Jacob Rosenkrands, DR, har produceret en programserie 'Jagten på de røde lejesvende' til DR2, hvor en stribe nuværende og tidligere DR-medarbejdere konfronteres med deres 'røde' fortid på DR.

Men DR har overtrådt god presseskik, mener én af de DR-medarbejdere, der blev stemplet som 'rød lejesvend', nemlig den 70-årige journalist Jens Nauntofte.

"Jeg blev fanget i en fælde," siger han til Berlingske Business. Nauntofte blev sat til at læse en passage op fra en bog, han selv havde skrevet om Syd-Vietnam 1975 og om 'Saigons befrielse' - som Jacob Rosenkrands insisterede på var 'Saigons fald'. Bogen var fuld af kritik af det kommunististiske styre i Vietnam.

Overfor B.T. forklarer Jens Nauntofte, at han var under det klare indtryk, at han skulle være kommentator på programmet.

"Jacob Rosenkrands har aldrig sagt et ord om, at programmet hed 'Jagten på de røde lejesvende', og at jeg var stemplet som en. Jacob Rosenkrands er den eneste, der nogensinde har kaldt mig for en rød lejesvend, og det kan han ikke bare gøre uden at have dokumentationen på plads," siger Jens Nauntofte til B.T.

Jens Naunutofte er især utilfreds med den måde, at DR i programmet bruger information fra hans studietid og ansættelse på dagbladet Information, som ligger forud for DR-årene.

Jens Nauntofte overvejer derfor nu at indklage DR for Pressenævnet.


Foto: Jens Nauntofte bliver interviewet af Jacob Rosenkrands i 'Jagten på de røde lejesvende'


Udtrykket 'De røde lejesvende' stammer iflg. Wikipedia tilbage fra 1968 og blev fremsat af Venstre-manden Jens Sønderup mod tv-journalisterne Ole Andreasen, Lasse Budtz, Helge Lorentzen og Jakob Nielsen med udtalelsen: "Skal regeringen Baunsgaard dolkes og ødelægges af fjernsynets røde lejesvende?" Der blev efterfølgende anlagt sag om ærekrænkelse mod Jens Sønderup af Dansk Journalistforbund, og Jens Sønderup tabte sagen.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002