Kontakt os






 

TDC lancerer tv-kanaler til ADSL-kunder
Torsdag 28. oktober 2004
Af Thomas Nielsen
 
Til maj næste år er TDC klar med et helt ny produkt - tv on demand - hvor bredbåndskunder via nettet kan hente et hav af tv-kanaler hjem til husalteret. Oveni bliver det muligt at bestille udsendelser, når det passer brugeren.
Som de første herhjemme gør TDC nu klar til at distribuere samtlige tv-kanaler fra selskabets programpakker via bredbåndsforbindelser, så ADSL-kunder kan se tv-stationer som BBC og Discovery på deres fjernsyn. Oveni vil kunderne få tilbud om at bestille mere tv og på sigt er tanken, at brugerne selv skal kunne bestemme hvad og hvornår.

"Det bliver vores første store skridt mod digital tv-distribution. Vi taler om everything on demand - alt på bestilling - hvor det ikke kun handler om at bestille en film, men at man kan se forskellige variationer af bestemte tv-udsendelser eller såkaldt tidsskifte-tv, hvor man ikke behøver at være afhængig af sendetider", siger adm. direktør i TDC Kabel TV, Niels Breining, til Berlingske Tidende.

Det kræver dog en hurtig internetforbindelse, hvis man vil have glæde af det nye produkt via sin computer, og her er TDC i øjeblikket i fuld gang med at udbygge nettet, så produktet kan nå ud til tilstrækkeligt mange til foråret.

"Bredbånds-tv har den fordel, at det i princippet kan nå ud til alle. Vi regner med, at om blot få år vil stort set hele landet være dækket", siger Niels Breining.

Dermed vil TDC kunne ramme de mere øde egne af landet, hvor der ikke er kabel-tv-netværk. Målgruppen er de 800.000 danske hjem, der i dag ikke har mulighed for kabel-tv, og derfor må "nøjes" med satellit-tv eller terrestisk tv.

I øjeblikket kører TDC feltforsøg i København og Århus og erfaringerne herfra får betydning for sammensætningen af det endelige kommercielle produkt. Samtidig mangler teknologien at komme endeligt på plads og der skal tillige investeres flere penge i ADSL-forbindelserne.

TDC Kabel TV regner med at lancere bredbånds-tv i begyndelsen af maj 2005.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002