Kontakt os






 

Miss Tørklæde 2008 er kåret
Tirsdag 10. juni 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Vinderen af DR Skums omdiskuterede ’Miss Tørklæde 2008’-konkurrence er kåret. 18-årige Huda Falah fra Gentofte er Danmarks mest stilfulde tørklædepige.
’Find dit mest stilfulde outfit frem og tag et billede fra hoften og op eller i fuld positur. Alle med et tørklæde på hovedet kan deltage - muslim eller ej.’

Sådan lød opfordringen, da Skum indledte ’Miss Tørklæde 2008’-konkurrencen, og 46 tørklædeklædte piger tog opfordringen op og sendte et billede ind til Skum-redaktionen. Nu har konkurrencens to dommere, modeekspert Uffe Burchardt og muslimsk mode-debattør Helen Latifi, kåret en vinder. 18-årige Huda Falah med det kongeblå tørklæde er ’Miss Tørklæde 2008’.

"Fantastisk og ’shocking’ farve (mega sommer trend), som virkelig viser attitude og gennemslagskraft. Smuk drapering foran på brystet. Perfekt stil, der næsten ligner et lille kunstværk, siger Uffe Burchardt som begrundelse for kåringen," og Helen Latifi tilføjer:

"Det kongeblå tørklæde står i en yndig kontrast til hendes mørkebrune farve. Hun virker dyb, reflekterende og stærk. Hendes skønhed er skjult og tilbage står kun hendes indre hjerte. Tørklædet er lige netop beviset på refleksion og indre ro."

Se Skums interivew her: http://community.dr.dk/default.ns?lngItemID=1399

Vinderen Huda Falah er 18 år. Hun er i gang med at uddanne sig til social- og sundhedshjælper. Hun er født i Irak og har gået med tørklæde, siden hun var ni år. Hun valgte det selv, fordi hun så sin mor og sine kusiner bære tørklæde. I lang tid vidste hun ikke, hvorfor hun gik med tørklæde, men i dag har hun en afklaret holdning til det.

"Kvinden er som en diamant, og en diamant viser man ikke bare frem til alle," siger Huda, der meldte sig til konkurrencen, fordi hun synes, der er en mur mellem muslimske unge og danske unge. Hun så konkurrencen som en mulighed for at nedbryde denne mur.

På andenpladsen kom 15-årige Mana. Dommerne sagde om hende: "Blondebåndet som er sat under tørklædet er et feminint pift til det lyse, flotte, svagt blomstrede tørklæde. Jeg er vild med den måde, hun dækker barmen med sit tørklæde, uden at det virker konet eller kikset."

Mange har givet deres mening om konkurrencen til kende, ligesom Skums debatforum har glødet, mens Miss Tørklæde-konkurrencen har stået på, og det er Skums redaktionsleder, Bjarke Ahlstrand, glad for:

"Skums website har været præget af en engageret og alsidig debat på et højt niveau, og det har netop været vores formål med konkurrencen, siger han og tilføjer, at Skum har fået nye unge i tale med konkurrencen - unge, som ellers ikke blander sig i debatten på sitet."

Foto:
Forside: Huda Falah vandt Miss tørklæde 2008 (Fotograf: Freddy Hagen)
Denne side: Mana blev nr. 2 i Miss Tørklæde Konkurrencen. (Fotograf: Freddy Hagen)


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002