Kontakt os






 

DR vil sende 'Velkommen hjem' fra københavnsk busterminal
Mandag 25. september 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
TV 2 har i lang tid sendt bl.a. morgen-tv og 'Go'Aften Danmark' fra Hovedbanegården i København. Nu har DR så også fået den idé, at man vil sende tv fra et trafikknudepunkt i København. I stedet for at sende fra DR Byen. DR har indgået en samarbejdsaftale med Københavns Kommune om at sende DR1's kommende, daglige aktualitetsprogram 'Velkommen Hjem' kl. 18.00-19.30 fra den sorte busterminal på den københavnske Rådhusplads, der er knudepunkt for de københavnske bybusser.
Når værter som Sisse Fisker og Mads Steffensen fra nytår byder ’Velkommen hjem’ i DR1’s nye, daglige aktualitetsprogram, bliver det fra Rådhuspladsen i København, ordene vil lyde hver dag, skriver DR i en pressemeddelelse, og det hedder videre:

DR har indgået en samarbejdsaftale med Københavns Kommune, om at ’Velkommen hjem’ - som er en arbejdstitel indtil videre, kan holde til og sende fra den sorte busterminal på Rådhuspladsen. Mere præcist vil udsendelserne mellem klokken 18.00 og 19.30 blive sendt direkte fra lokalerne, hvor der i dagtimerne for eksempel bliver - og fortsat vil blive - solgt busbilletter og udleveret køreplaner.

Københavns Kommunes miljø- og teknikudvalg har godkendt planen, og den formelle beslutning skal tages på Borgerrepræsentationens næste møde.

Chefen for DR1, Ulla Pors Nielsen, er godt tilfreds med, at ét af DR1’s kommende flagskibe kan sendes fra et så centralt og landskendt sted: "For at kunne lave et program af den karakter, skal vi være, hvor folk er. Rådhuspladsen er et af Danmarks mødesteder, hvor der altid er masser af liv, og hvor folk på det tidspunkt enten vil være på vej hjem eller på vej i byen. Det vil slet ikke være det samme, hvis vi sender sådan en type udsendelse fra et studie. Placeringen på Rådhuspladsen giver en mulighed for, at vi både kan være ude og inde, og på den måde også følge årets gang," siger Ulla Pors Nielsen, der understreger, at man heller ikke i udlandet sender den slags programmer som studieproduktioner.

Samtidig er Rådhuspladsen stedet, hvor for eksempel fodboldlandsholdet bliver modtaget, når spillerne har vundet EM, stedet hvor demonstrationer foregår, eller stedet, hvor koncerter til tider finder sted. og Ulla Pors Nielsen mener, at det alt sammen kan være med til at tilføre sendefladen yderligere dynamik, som DR1 så gerne vil have.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002