Kontakt os






 

Politikere kritiserer lukning af 'DR Morgen'
Torsdag 9. november 2006
Af Thomas Nielsen
 
Flere medieordførere på Christiansborg mener, at DR bevæger sig på kanten af sin public service-forpligtelse, når man til nytår lukker for nyhedsformidlingen på DR1 i morgentimerne. Politikerne frygter, at DR - stik imod aftalerne - vil bruge besparelsen til at finansiere det økonomisk trængte byggeri af DR Byen. Kulturministeren vil nu måle kvalitet og antal af DR’s aktualitetsprogrammer.
Der er panderynken blandt de politiske partiers medieordførere på Christiansborg, efter at DR har besluttet at lukke 'DR Morgen' - det daglige morgenprogram med nyheder og aktualitet.

Politikerne antyder, at der ligger en skjult dagsorden bag beslutningen - nemlig at DR vil bruge de sparede penge på at finansiere det skandaleombruste, og stærkt økonomisk trængte byggeri af DR Byen.

Kulturminister Brian Mikkelsen (Kons.) fastslog i TV Avisen onsdag aften, at budgetoverskridelse i forbindelse med byggeriet af DR Byen, ikke må gå ud over programmerne. Og for at sikre, at DR lever op til den aftale, vil Kulturministeriet nu måle programmernes kvalitet og antal i DR.

Hos de øvrige partier er der også fokus på DR's kommende programplanlægning - og i særdeleshed på lukningen af 'DR Morgen':

"Jeg oplever allerede nu en tendens til, at DR drosler ned på nyhederne, og det er helt klart et problem", siger Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen.

Dansk Folkepartis Kulturordfører Louise Frevert frygter, at DR's farvel til morgen-nyhederne blot er toppen af isbjerget, når det gælder forringelser og nedskæringer.

DR's bestyrelsesformand, Mogens Munk Rasmussen, afviser, at der skal flyttes penge fra programproduktionen til DR-byggeriet i Ørestaden.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002