Kontakt os






 

Københavns Kommune indbringer DR for pressenævnet
Tirsdag 20. juni 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Københavns Kommune klager nu over DR-programmet, der kastede et kritisk lys på forholdene for de ældre beboere på plejehjemmet Fælledgården på Østerbro. Det sker fordi pårørende mener, at en beboer på plejehjemmet blev filmet med skjult kamera i en "grænseoverskridende og krænkende situation", hvor han er delvist afklædt.
"Vi forholder os ikke generelt til brugen af skjult kamera. Men i den konkrete situation er vi ude i noget, hvor der kan rejses nogle presseetiske spørgsmål om, hvor grænsen går. Den grænse vil alle berørte have godt af at kende, både når det gælder kommunen, beboerne, pårørende og Danmarks Radio," siger sundhedsborgmester Mogens Lønborg (K), Københavns Kommune, til Berlingske Tidende.

I den del af DR programmet, som har medført kommunens klage, får en beboer foretaget 'nedre toilette', hvor beboeren vaskes og behandles for irriteret hud. I klagen hedder det, at han er filmet i en situation, hvor de pårørende eller andre besøgende altid ville være bedt om at forlade hans hjem.

Beboerens ansigt er sløret på optagelserne, men han kan genkendes af andre beboere m.fl. pga. den ledsagende speak og pga. billederne fra hans bolig.

Pårørende er også utilfredse med, at tv-indslaget udelader væsentlige oplysninger, skriver Berlingske Tidende videre. DR giver indtryk af, at hans irriterede hud på bagdelen er liggesår, og at der således er tale om forsømmelser fra plejehjemmets side. Manden er imidlertid kørestolsbruger og sidder derfor ned i en stor del af døgnets timer. Faktisk gør personalet en stor indsats for netop at modvirke de gener, som han har ved at sidde i kørestol, vurderes det.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002