Kontakt os






 

Strandvejsvillaen – klar til finale
Fredag 5. november 2004
Af Karsten Jensen
 
To par er i finalen om at vinde Strandvejsvillaen til en anslået værdi af 3 millioner kr. Huset, som de selv har bygget, har et grundareal på 147 kvm og grunden er 700 kvm. Og nu afgøres det om det bliver Melanie og M.P. fra Kolding eller Line og Jakob fra Østerbro, der skal vinder danmarkshistoriens største tv-præmie, nogensinde, og seerne er med til at bestemme.
Hele efteråret har 14 vidt forskellige par kæmpet om danmarkshistoriens største tv-præmie nogensinde: En strandvejsvilla til en anslået værdi af 3 mio. kr., beliggende i et af Danmarks mest eftertragtede boligområder, kun et stenkast fra Øresund. Der var blot en enkelt detalje – huset var ikke bygget. Parrene har skullet opnå enighed og i fællesskab bygge strandvejsvilla, og de har blandt andet valgt, at huset skulle have en semiåben planløsning, med åben køkken og stue. Huset består således af stue / køkken-alrum, 3 værelser og 2 badeværelser og fra de fleste af husets rum kan man gå ud i den nyanlagte have til de to terrasser. Under hele byggeriet har parrene stemt hinanden ud – ét par af gangen og nu skal Thomas Mygind overdrage nøglerne til Strandvejsvillaen, til enten Melanie og M.P. eller Line og Jakob.

Selve huset kommer fra det svenske firma Sävsjö Trähus, der er kendt for deres eksklusive og arkitekttegnede træhuse. Normalt bliver villaen leveret helt nøglefærdig, men så let var det ikke for deltagerne. De 14 par har selv bygge villaen. Det eneste, der var forberedt til dem er fundamentet og området, hvor de skulle bo og opholde sig under projektet. Parrenes forudsætninger for at bygge var vidt forskellige. Nogle er håndværkere og andre vidste knap, hvad der er op og ned på en hammer. Thomas Mygind har guidet seerne igennem hele forløbet og bestyrer også den afgørende finalen, der sendes direkte på TV Danmark. Udover Thomas møder seerne også Sjakbajs Knud, der har styret byggepladsen og arkitekten Anne Tine, der har været den indretningsmæssige guide.

Finalen starter på de to finale-pars sidste dag på Strandvejsvillaen, og der er stadig en hel del gøremål på den tidligere byggeplads. Stempeluret pilles ned, og det sætter gang i minderne. Melanie og Line går i gang med at så og plante de sidste frø og løg, og M.P. og Jakob bliver sendt på en hemmelig mission. Udstyret med en kørselsvejledning og med 30.000 kr. på lommen går turen til deres store glæde til en radio- og tv-forhandler og det giver efter deres mening huset det sidste pift.
De to finale-par tager herefter afsked med huset, og begge par håber, at netop de vinder.

Herefter stilles der direkte om til Strandvejsvillaen hvor seerne møder de12 udstemte par. Sammen med Thomas Mygind og de to finale-par kigger de tilbage på de mange uger, der er gået, og som nu er endt med, at der kun er to par tilbage i finalen. Selve afgørelsen om, hvem der skal vinde Strandvejsvillaen, træffes af seerne og de 12 udstemte par i fællesskab.

Sidst i programmet skal det afsløres hvordan de udstemte par og seerne har stemt på og Thomas Mygind udløser spændingen om, hvilket af de to par, der vinder danmarkshistoriens største tv-præmie – Strandvejsvillaen til en anslået værdi af 3 mio. kr.

Strandvejsvillaen og den direkte finale sendes torsdag den 11. november kl. 20 på TV Danmark


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002