Kontakt os






 

DR3 sætter fokus på smerte: Emil Thorup og Thomas Skov skal 'føde' live
Torsdag 23. januar 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Hvis mænd skulle føde, fik vi ingen børn! Passer det? DR3 undersøger, om værterne Emil Thorup og Thomas Skov kan klare en fødsel. Det sker som en del af to programmer i næste uge, hvor DR3 prøver at gå i dybden med, hvad smerte er og hvor meget smerte mennesker kan klare.


Ved hjælp af en smerte-simulator, der matcher kvindens veer, tester DR3, om mænd kan udholde det, der svarer til at føde, eller om de bukker under for smerten.

DR3 sender eksperimentet - som beskrives som en verdenspremiere - live mandag den 27. januar kl. 20.00 på DR3 - fra veerne begynder hjemme i lejligheden, til det bliver alvor på fødegangen.


Hvor ondt gør det at føde, når man er en mand?

Thomas Skov og Emil Thorup har sagt ja til - med hjælp fra den nederlandske smerteterapeut Kim van Wijk - på egen krop at gennemgå en fødsel - fra vandet går, til barnet er født.

Myten siger, at mænd ikke vil kunne udholde den smerte, som man gennemgår i en fødsel. Nu tester DR3 så den påstand på to mandekroppe.

"Jeg synes, at det er ret modigt af Emil og Thomas, at de stiller op i smerteeksperimentet. Jeg vil føle med dem hele vejen og håber, at det bliver en oplevelse både for seerne og for Thomas og Emil. Men eksperimentet skal ses i et større perspektiv, der handler om DR3s fokus på smerte, som vi tester på egen krop," siger kanalredaktør på DR3 Irene Strøyer.


Dokumentar: Kan rødhårede tåle mindre smerte end andre?

Emil og Thomas' fødsel følges op af en dokumentar onsdag den 29. januar, hvor DR3 undersøger, hvad den menneskelige krop kan holde til. Der kigges på, om vores forhold til smerte har ændret sig over tid, og om vi oplever smerte ens. Dokumentaren ser desuden på, om rødhårede har lavere smertetærskel end andre, om jyder er mere seje end københavnere, og naturligvis også om mænd er mere pjevsede end kvinder.


Mål egen smertetærskel

I forbindelse med onsdagens dokumentar 'Smerte Eksperimentet' opfordrer DR3 seerne til at sidde klar med en skål koldt vand og ca. 20 isklumper for at teste, hvor meget smerte de selv kan udholde.

Det er et forsøg på at udføre Danmarks første videnskabelige undersøgelse med seernes hjælp. De indsamlede data bliver analyseret og offentliggjort ugen efter og det er redaktionens håb, at der er rigtig mange der vil deltage, så man får et solidt grundlag for at konkludere noget om vores smerteoplevele anno 2014.


'Smerte Eksperimentet - LIVE fødslen' bliver sendt på DR3 på mandag den 27. januar klokken 20.00 (kan også følges live på dr.dk/drnu)

Dokumentarprogrammet 'Smerte Eksperimentet' sendes på DR3 onsdag den 29. januar klokken 22.00.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002