Kontakt os






 

Maiken Wexø ny chef for TV 2 Networks
Tirsdag 10. februar 2009
Af Karsten Jensen
 
Programchef Maiken Wexø er udpeget som øverste chef for TV 2 Networks, der er selskabet bag TV 2-betalingskanalerne TV 2 Zulu, TV 2 Charlie og TV 2 Film. Hun kommer dermed til at stå i spidsen for bl.a. den største sæson nogensinde for nye egenproduktioner på TV 2 Zulu, og Maiken Wexø indtræder samtidig i TV2 Danmarks ledergruppe.
”At drive Zulu, Charlie og Film kræver frem for alt originalitet. Det har Maiken - foruden en stærk faglighed og en brændende passion for tv. Hun har allerede som programchef været med til at gøre alle tre kanaler endnu skarpere, og nu kan hun som brandmanager løfte kanalerne et helt niveau,” siger TV 2’s programdirektør, Palle Strøm.

Maiken Wexø, der også har en modelkarriere bag sig, kom til TV 2 Networks den 1. maj 2007 som programchef for de tre Networks-kanaler. Inden da havde hun i fire måneder arbejdet hos Easy Film, med ansvar for blandt andet dokumentarserier og formaterede fakta-projekter.

Maiken Wexø har arbejdet i tv-branchen i 25 år som tv-vært, tilrettelægger, redaktionschef og producent.

Tilbage i 1985 – bare 17 år gammel – var hun fra London med til at starte MTV i Europa og var feteret MTV-vært, iøvrigt som den første dansker på kanalen. Wexø var på MTV i fire år. I 1997 blev hun uddannet tv-tilrettelægger fra Den Danske Filmskole.

”På TV 2 Networks står vi foran et særdeles spændende forår med masser af nye egenproduktioner. Zulu, Charlie og Film har alle fået flere potentielle seere siden nytår, og endnu flere danskere seere får dermed mulighed for at følge både kanalernes nye og velkendte tv-tilbud,” siger Maiken Wexø og fortsætter:

”Vi har haft et forrygende efterår med seerrekorder på flere af vores programserier. Det har helt klart givet os selvtillid og blod på tanden i forholdet til vores konkurrenter. Vi er mega-stolte af vores brands, og vi tror på, at vi kommer til at give de andre kamp til stregen i 2009.”

I forbindelse med udpegningen af Maiken Wexø til øverste chef justeres organisationen for TV 2 Networks. Pr. 1. april tiltræder Lars Kiilerich som administrations- og koordinationschef på TV 2 Networks, og der ansættes flere programfolk.

Ud over de to ”gamle” TV 2 Zulu-redaktører, Henning Hoffmeier og Morten Månsson, der har ansvaret for alle interne programproduktioner, ansættes der nu yderligere to redaktører til at styrke underholdnings- og sitcom-området.

”Vi skal have fuld knald på udviklingen af det vi kalder Zulu-tainment – den særlige kombination af game, reality og underholdning, som både ’Zulu Djævleræs’ og ’Zulu Love Camp’ er gode eksempler på. På sitcom-området skal vi udvikle, eksperimentere og producere os ud præstationsangsten efter ’Klovn’. Allerede til efteråret tager vi chancen med en comedy skrevet og spillet af den unge komiker Christian Fuhlendorff – et projekt, der er blevet en slags legestue for flere af Danmarks dygtigste komikere, og som har givet dem mulighed for at prøve deres vildeste ideer og ikke mindst deres skrivetalent af. Det har givet bonus, og det er noget vi vil fortsætte med på Zulu,” siger Maiken Wexø.

Maiken Wexø overtager chefrollen efter Esben Halding, der skal være administrerende direktør i produktionsselskabet Eyeworks.

Chefskiftet sker i en sæson, hvor TV 2 Zulu allerede har præsenteret sæsonens første to egenproduktioner, ’Zulu Love Camp’ og ’Mørk & Jul’, og de næste, ’Zulu Late Night, Live!’ og en ny sæson af ’Klovn’, følger i de kommende to uger.

Også TV 2 Charlie går i gang med forårets nye danske programserier samtidig med, at TV 2 Film gør klar til transmission af årets Oscar-uddeling.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002