Kontakt os






 

Nyt underholdningsprogram på DR Ultra
Onsdag 13. april 2016
Af Redaktionen
 
Om en uge - onsdag den 20. april - har DR Ultra premiere på 'KreaKampen', der er et nyt underholdnings- program, hvor Danmarks mest kreative børn skal kæmpe om at vinde 'KreaKampen' og inspirere seerne til selv at være kreative.


Sofie Østergaard er vært på ’KreaKampen’, når DR Ultra i otte halvtimes programmer og et digitalt kreativt univers sætter spot på kreativitet og evnen til at kaste sig ud på dybt vand. 'KreaKampen' er programmet, hvor de børn, som ellers brillerer alene hjemme ved skrivebordet, kan vise deres evner frem for andre børn.

I hvert program medvirker fire nye børn, som viser, hvad de kan præstere med dagens materiale. De skal overbevise dagens dommer, som er ekspert i det pågældende programs materiale. Omdrejningspunktet i de otte programmer er klodser, modellervoks, tegning, maling, perleplader, smykker, tekstil og skralde-kunst.

”'KreaKampen' er en hyldest til dygtige børn og indeholder en masse gode DR Ultra-værdier. Programmerne kan forhåbentlig give ny inspiration til hvilke ting, man kan lave derhjemme samtidig med, at det er spændende og underholdende,” fortæller Jonas Kryger Hansen.


Uhøjtideligt - men seriøst

Programserien er dels et gameshow med fingerfærdighed og kreativitet og dels et inspirerende rum, som gerne skulle få seerne til selv at være kreative. Hvert program kårer en samlet vinder, som får den flotte 'KreaKampen'-pokal med hjem. Vinderen er den, som samlet set har imponeret dagens dommer mest.

”'KreaKampen kan vel bedst beskrives som det bedste fra Bagedysten, YouTubes DIY-videoer og Ultras sorte kageshow tilsat lidt Jørgen Clevin og Shane. Formålet er både at inspirere de mange kreative børn rundt om i landet, men også de børn, der måske trænger til at få et kærligt spark, så de selv kommer i gang med at tegne, forme eller bygge og dermed opdage, at det er sjovt at skabe noget med hænderne,” siger redaktør på DR Ultra Jonas Kryger Hansen.

Programmet er uhøjtideligt, men tager samtidigt de medvirkende børns evner meget seriøst. Netop derfor bliver ungerne presset undervejs med uventede konkurrencer og benspænd. De skal i løbet af programmet alle gennemgå både "hastværket", "makkerværket" og "mesterværket", hvor de henholdsvis skal være kreative på tid, kunne samarbejde og yde det bedste, de har lært.


Inspiration på digitale medier

Trænger seerne selv til inspiration til at komme i gang med kreative mesterværker, er der alle muligheder på DR Ultras app og på dr.dk. Eksempelvis er der hver uge en ny konkurrence i ugens materiale og en kort DIY-video (Do It Yourself) med dagens dommer, som hjælper ungerne derhjemme med at komme i gang. På Snapchat og Instagram er det muligt at få et indblik bag om produktionen sammen med Sofie Østergaard.

'KreaKampen' vises i otte afsnit og sendes første gang onsdag den 20. april kl. 18.10 på DR Ultra.


Foto: Fire dygtige børn bliver udfordret i vilde, kreative konkurrencer af Sofie Østergaard i 'Kreakampen' på DR Ultra. Men kun den dygtigste og mest kreative deltager vinder KreaKampen og tager den flotte pokal med hjem. (Foto: Rolf Torbøl Sørensen)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002