Kontakt os






 

Kritik af tv-dækning af atletik-EM
Fredag 11. august 2006
Af Thomas Nielsen
 
EM-bronzevinderen, kuglestøderen Joachim B. Olsen kritiserer DR's dækning af EM i atletik. Han mener, at der vises for meget løb, og ærgrer sig over, at DR ved de store mesterskaber ikke viser danskerne, hver gang de er i aktion.
DR prioriterer forkert, når de viser klip fra EM i atletik, der i disse dage afvikles i Göteborg. Det mener den nyslåede danske EM-bronzevinder i kuglestød, Joachim B. Olsen.

"På tv er atletik ofte alt for kedeligt at se på fordi man viser alt for meget løb. Man skulle hellere vise noget mere fra de tekniske discipliner", siger Joachim B. Olsen til Berlingske Tidende.

Han mener, at det især for de europæiske seere vil være godt hvis de tekniske discipliner fik lidt mere opmærksomhed, fordi de europæiske lande på verdensniveau klarer sig langt bedre her end i løbene - der på mellem- og langdistancerne domineres af afrikanere.

Joachim B. Olsen forstår heller ikke hvorfor man på dansk tv, ved de store mesterskaber, ikke sørger for at vise de danske deltagere hver gang de er i aktion.

"Det vil skabe langt større opmærksomhed omkring dansk atletik, hvis man altid kunne følge danskerne ved VM og EM", siger han.

Hos DR har man valgt at vise de billeder, som sendes ud til alle tv-stationer.

"Vi viser hovedsignalet, som er det bedste, fordi det hele tiden viser det mest interessante der foregår rundt om på stadion, siger Jan Rosendal, redaktionschef på DR-sporten.

Han erkender, at det betyder, at man kan gå glip af de danskere, der ikke er blandt de allerbedste.

"Løsningen kunne være, at stille vores egen OB-vogn op og så selv producere indslag fra mesterskaberne. Men det vil være for dyrt og for besværligt", påpeger Jan Rosendal.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002