Kontakt os






 

TV 2 Charlie vil lave serie om Radio Mercur
Onsdag 16. marts 2016
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I et forsøg på at give TV 2 Charlie en vitaminindsprøjtning er man nu på vej med en ny dansk dramaserie om Radio Mercur, der sendte fra et skib i internationalt farvand i Øresund 1958-62. Serien bliver en del af en modernisering af TV 2 Charlie.



Der skal mere fart og tempo over TV 2 Charlie; tv-kanalen for seere over 50 år skal rives ud af hængekøjen og have en ansigtsløftning, skriver BT i dag. Og det kommer til at ske med en ny dramaserie - 'Mercur - da rocken kom til byen', flere dokumentarudsendelser og flere reportageserier i stil med 'Showbizzfamilier'.

"Skal vi ikke kalde det en vitaminindsprøjtning, for vi vil gerne gøre det på en naturlig måde. Dramaserien om Radio Mercur er et eksempel på den retning, vi breder os ud på," siger chef for TV 2-kanalerne Charlie, Zulu og Fri, Sune Roland, til BT.


Adam Price står bag

Dramaserien om Radio Mercur er Adam Price og Jesper Malmoses idé, hovedforfatter bliver Søren Frellesen, der også har lavet julekalender på TV 2, og instruktion og valg af skuespillere vil Charlotte Sax Bostrup skulle stå for.

Ambitionerne for 'Mercur - da rocken kom til byen' er høje. Man skeler - rent stilmæssigt - til den amerikanske serie 'Mad Men'.

"Drama-serien er i udvikling, og vi håber fortsat på at få støtte fra public service-puljen i år. Vores plan er, at serien kan komme til at ramme skærmen i foråret 2017. Hvis det lykkes, er det det største og mest ambitiøse projekt i Charlies historie," siger kanalchefen videre til BT.


Forsøgte tidligere at lave en film

I forbindelse med Radio Mercus 50 års jubilæum i 2008 forsøgte Adam Price og producer Morten Fisker at få lavet en spillefilm om Radio Mercur - i samarbejde med DR.

"Radio Mercur er fortællingen om ungdomskulturens og rock-musikkens gennembrud i Danmark i halvtredserne. Da rocken kommer til Danmark, nægter Statsradiofonien (DR) stort set at spille 'den forbudte musik', og tage de unge alvorligt. Popmusik og programmer for unge var stort set ikke-eksisterende og som teenager var det ikke helt tilfredsstillende at valget ofte stod mellem en symfoni af Bruckner eller 'Landbrugets Ti Minutter', sagde Adam Price dengang i 2008 om baggrunden for filmen.

Filmen blev dog ikke til noget.

I stedet kom der i 2009 filmen 'The Boat That Rocked' om en fiktiv offshorestation - Radio Rock - fra et skib i Nordsøen i 1960'erne. Filmen fik en noget blandet modtagelse og gav et stort underskud.


Arkivfoto: Radio Mercur



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002