Kontakt os






 

Venstre vil forhindre Zulu i at blive betalingskanal
Mandag 1. juli 2002
Af Karsten Jensen
 
Venstres politiske ordfører Jens Rohde vi forsøge at skaffe et flertal for en lovændring, der skal gøre det umuligt for TV 2 at ændre kanalen til en betalingskanal.
Knapt var blækket på det seneste medieforlig tørt førend TV 2 meddelte at datterkanalen TV 2 Zulu ville omgå til at blive en betalingskanal. Men står det til venstres Jens Rohde bliver det aldrig en realitet.

”Jeg har meddelt kulturministeren, at det for Venstre er helt uacceptabelt, at en Public Service-station, som har brugt endda mange licenskroner på at oprette en kanal, nu vil gøre den til en ren betalingskanal, som man kun kan modtage, hvis man betaler ekstra. For det første er det helt urimeligt over for licensbetalerne, at de er med til at betale en kanals igangsættelse for derefter at blive afskåret fra at se kanalen uden ekstra betaling. For det andet er der tale om en konkurrenceforvridning over for andre stationer, som er helt urimelig. TV 2 kan gøre hvad de vil, når de er privatiseret. Men så længe de får licens, må de holde sig på dydens smalle sti. Man kan ikke både blæse og have mel i munden, siger Jens Rohde og fortsætter.

”Mange af landets antenneforeninger føler sig med rette taget ved næsen af TV 2. Gennem den særlige must carry-regel om, at Public Service-stationernes kanaler SKAL være at finde på de lokale sendenet, har TV 2 tvunget antenneforeningerne ud i store investeringer og dermed taget sig en fordel, som ingen andre har. Jeg kan ikke fortænke antenneforeningerne i at føle sig misbrugt. At TV 2 nu forlanger ekstra betaling hos seerne er en ekstra skærpende omstændighed”, understreger Jens Rohde.

Regeringen kan dog umiddelbart ikke gribe ind overfor TV 2s planer, dertil kræves et lovindgreb, oplyser Jens Rohde i en pressemeddelelse.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002