Kontakt os






 

USA: Kritik af Fox News
Torsdag 15. juli 2004
Af Thomas Nielsen
 
En ny dokumentarfilm konkluderer, at USAs mest sete nyhedskanal, Fox News, er republikansk. Filmen, som har titlen: 'Outfoxed', har allerede skabt ballade.
Fox News er USAs mest sete TV-nyhedsnetværk. Flere amerikanere ser Fox end CNN, og stationen har dermed en væsentlig indflydelse på meningsdannelsen. Fox kalder sin dækning for "fair og afbalanceret", og netværkets motto er: "Vi rapporterer, du vurderer".

Kritikerne har været af en anden mening. De har kaldt Fox News for konservativ, republikansk, Bush-venlig, alt andet end "fair og afbalanceret". Men ét er, hvad kritikerne hævder, noget andet er, hvad man kan bevise, og Fox har hidtil fastholdt, at stationen er politisk neutral. En dokumentarfilm, som i disse dage har premiere, piller imidlertid alvorligt ved stationens neutralitet, skriver Berlingske Tidende.

'Outfoxed' - som er filmens titel - består af optagelser fra Fox, af interne dokumenter, som er blevet opsnappet, og af interviews med tidligere ansatte, og filmen har allerede skabt ballade. Fox har sat advokaterne i gang, stationen har opfordret andre medier til at tie filmen ihjel, og den har hævdet, at 'Outfoxed' er fuld af løgn og løse påstande, men det har alt sammen kun øget interessen, og den amerikanske venstrefløj er klar til at bruge filmen til at give Fox' troværdighed et banesår.

'Outfoxed' offentliggør blandt andet interne dokumenter, hvor redaktørerne formaner medarbejderne omkring dødsfaldene i Irak: "Fald ikke i den nemme fælde. Begræd ikke de amerikanske tab i Irak."

Fox News har hidtil hævdet, at der ikke foregår en politisk styring af nyhedsdækningen, men dokumenterne - og udsagn fra tidligere medarbejdere - synes at bevise det modsatte, og over seks måneder har instruktøren af filmen Robert Greenwald optaget rub og stub fra stationen og bruger det skånselsløst. Greenwald har ikke fået lov til at bruge optagelserne fra Fox, og stationen overvejer, om den på den baggrund skal kræve et fogedforbud, men foreløbigt er det ikke sket.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002